«Η πανδημία έχει αλλάξει άρδην όλες τις επαγγελματικές σχέσεις. Εμείς δεν γίνεται να συνεχίζουμε όπως πριν», δήλωσε ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης Στράτος Μαγκουσάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, με αφορμή την απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών και Υπουργείου και πλέον, όπως ανέφερε ο κ. Μαγκουσάκης τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει νέος γύρος συζητήσεων προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Μιλάμε για λεωφορεία τα οποία στο 50-60% δεν ταξιδέυουν. Είναι καλό όλοι να βάλουμε στο μυαλό μας ότι διανύουμε μια ιδιαίτερη περίοδο και να κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου», ανέφερε ο ίδιος.

«Πρέπει όλα να μπουν στο τραπέζι. Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη όλα αυτά τα χρόνια ήταν ευνοημένοι και με την δική μας θέληση γιατί το επέτρεπαν οι συνθήκες και για να έχουμε μια αγαστή συνεργασία. Είχαμε την Πανελλαδική σύμβαση και τη σύμβαση της Κρήτης», σημείωσε ο κ. Μαγκουσάκης τονίζοντας πως «σε αυτή τη συγκυρία, που η κατάσταση είναι δύσκολη, πρέπει όλοι να δείξουν κατανόηση».

Μάλιστα ο πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων τόνισε πως αν την επόμενη χρονιά ο κλάδος επανακάμψει οι οδηγοί θα μπορούν να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους της επόμενης σύμβασής τους. «Οι συμβάσεις έχουν χρονική διάρκεια ενός έτους, Εφόσον του χρόνου τα πράγματα είναι καλύτερα μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τα νέα δεδομένα. Αυτό είναι ξεκάθαρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.