Το καλύτερο ποδαρικό έκανε για την Κρήτη το 2026, φέρνοντας ως… δώρο βροχοπτώσεις αλλά και χιόνια στα ορεινά.
Οι εικόνες από τον Ψηλορείτη και τα ορεινά των Ανωγείων μαγεύουν. Το «λευκό πέπλο» δημιουργεί πανέμορφο τοπίο και χειμωνιάτικο σκηνικό.






Βίντεο από τον Σκίνακα (Από τη Μαρία Μωραΐτη στο Facebook).
Στα λευκά «ντύνεται» και το Οροπέδιο Λασιθίου.

Απόλυτη ανατροπή με τον καιρό: Τι έρχεται μετά την πολική εισβολή
Η παγωμένη Πρωτοχρονιά, «έντυσε» στα λευκά τα ορεινά της Κρήτης και έφερε «τσουχτερό» κρύο. Όμως οι πολικές θερμοκρασίες ήταν… εξπρές, καθώς έρχεται απότομη αλλαγή του καιρού, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία.
Από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο η ουσιαστική αλλαγή έρχεται από την Παρασκευή, όταν η πολική αέρια μάζα αρχίζει να υποχωρεί. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές να ξεπερνά ακόμη και τους 17 με 18 βαθμούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου το ψύχος θα μετακινηθεί νοτιότερα, αλλά πρόκειται για προσωρινή κατάσταση. Από το Σάββατο, αναμένεται απότομη άνοδος της θερμοκρασίας με τον καιρό να παρουσιάζει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Παράλληλα το Σάββατο θα σημειωθούν ισχυροί νοτιάδες σε τμήματα του Αιγαίου ενώ δυνατός άνεμος θα φυσά την Κυριακή και στην Αττική. Θα κυριαρχήσουν οι νοτιάδες που θα φέρουν θερμότερες αέριες μάζες και θα ανέβει αισθητά η θερμοκρασία.
Η Πρωτοχρονιά θα έχει μονοψήφιους αριθμούς σε επίπεδο θερμοκρασίας με τοπικό παγετό στα βόρεια. Την Κυριακή η θερμοκρασία κατά τόπους θα φτάσει σε 17 και 18 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο και το σκηνικό τη Δευτέρα.
Παρά τη θερμοκρασιακή άνοδο, η καλοκαιρία δεν θα είναι διαρκείας, καθώς από αύριο ξεκινούν βροχές στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα κυλήσει με πολλές βροχές και χιόνια στα ορεινά, επαναφέροντας πιο άστατο σκηνικό.
Η πρόβλεψη Κολυδά
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θεόδωρος Κολυδάς, ο οποίος κάνει λόγο για θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
*Οι παραπάνω φωτογραφίες και τα βίντεο, έχουν δημοσιευθεί από μέλη της ομάδας «ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ» στο Facebook
