Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τη 1.30 το μεσημέρι στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου, καθώς οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σήμερα, «σπρώχνουν» την φωτιά προς την περιοχή του Μασταμπά, αλλά και το λόφο του Τιμίου Σταυρού.

Αρχικά η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση μεταξύ του Μασταμπά και της περιοχής των Τριών Μοναστηριών, όμως γρήγορα πήρε διαστάσεις, απειλώντας σπίτια και επιχειρήσεις.

Αυτή την ώρα δύο μέτωπα είναι ενεργά στην περιοχή και κατακαίουν ανεξέλεγκτα. Το ένα είναι στο μικρό δάσος που υπάρχει πίσω από το 16ο δημοτικό σχολείο, ενώ το δεύτερο είναι στην πλαγιά του βουνού κάτω από την ταβέρνα «Κορφή», όπου η φωτιά «κατευθύνεται» προς τον λόφο του Τιμίου Σταυρού.

Από την πρώτη στιγμή εκκενώθηκαν το 16ο δημοτικό σχολείο και το 10ο νηπιαγωγείο της περιοχής για προληπτικούς λόγους, ενώ με απόφαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Τροχαίας, έκλεισε και ο δρόμος που οδηγεί από τον κόμβο Σπηλίου προς την πόλη του Ρεθύμνου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του ελικοπτέρου προκειμένου να δοθεί μάχη και από αέρος. Κάτοικοι της περιοχής έντρομοι έχουν βγει στους δρόμους προσπαθώντας με κάθε μέσο να συμβάλουν στο έργο της πυρόσβεσης, ενώ αναστάτωση έχει προκληθεί και στην πόλη, καθώς οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί ακόμα και από το κέντρο.

Πηγή: rethnea.gr