Υπερβολικό χαρακτήρισε το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον επισιτισμό και τουρισμό Μιχάλης Ριζικιανάκης αναφερόμενος στα λουκέτα που επέβαλαν οι ελεγκτικές αρχές σε 3 καταστήματα του Ηρακλείου. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο κ Ριζικιανάκης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα καταστήματα.

«Αυτή τη στιγμή κανείς δεν υπολογίζει το πρόβλημα που προκύπτει με τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Δεκάδες εργαζόμενοι μένουν χωρίς εργασία και κανείς δεν μιλάει για το πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι αυτοί. Μετά τις 15 του Ιουνίου υπήρχε μία ανοδική τάση στο Ηράκλειο στον τομέα της εστίασης, μετά τα λουκέτα που μπήκαν τα πάντα πάγωσαν.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Ριζικιανάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό μόλις το 30% των εργαζομένων έχει επιστρέψει στην εργασία του σε σχέση με πέρσι και όλοι εκείνοι που δεν εργάζονται θα πρέπει να ζήσουν με τα 400 ευρώ του επιδόματος ανεργίας που έχει παραταθεί.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις των ελέγχων που έγιναν στον κέντρο του Ηρακλείου λέγοντας πως η εικόνα που υπήρξε Παρασκευή και Σάββατο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

«Είδαμε εικόνες που δεν τις έχουμε ξαναδεί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών και περιπολικών να κατακλύζουν το κέντρο της πόλης. Δεν μπορεί για 10 επιπλέον καρέκλες και δώδεκα σε εξωτερικό χώρο και με αποστάσεις μεταξύ τους, να μπαίνει λουκέτο σε κατάστημα που εξυπηρετεί τόσους εργαζόμενους. Τι θα γίνει αν δεν ανοίξει κάποια από αυτές τις επιχειρήσεις; Σκέφτεται κανείς πως άνοιξαν αυτές οι επιχειρήσεις πριν έναν μήνα; Νομίζω πως το μέτρο του κλεισίματος για 15 μέρες είναι υπερβολικό. Θα μπορούσε να μπει πρόστιμο που και αυτό είναι πολύ επιβαρυντικό για μία επιχείριση σήμερα και όχι να μπαίνει λουκέτο. »

Υπενθυμίζεται πως οι επιχειρήσεις επισιτισμού στο Ηράκλειο έχουν αποφασίσει να κλείσουν για 24 ώρες τα καταστήματα τους την Πέμπτη διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αλλά και την αυστηρότητα των ελεγκτικών μηχανισμών.