Μ. Κεφάλα από το Ηράκλειο: Αρχές του 2024 το εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό

Πρέπει να διαβάσετε

Νέο εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που θα τεθεί σε εφαρμογή αρχές του 2024, προανήγγειλε από το Ηράκλειο η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα.

Η κ. Κεφάλα, νωρίτερα είχε συνάντηση με στελέχη της ΔΕΕΠ Ηρακλείου της ΝΔ, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπιση προβλημάτων του νομού.

Η ίδια έκανε ειδική αναφορά στη δημογραφικό, το οποίο χαρακτήρισε εθνικό πρόβλημα.

«Το δημογραφικό μας απασχολεί, έχουν ληφθεί μέτρα ώστε τα ζευγάρια να αποκτήσουν οικογένεια. Η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη επεξεργάζεται εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό και θα είναι έτοιμο αρχές του 2024 με νέα μέτρα. Επίσης θα δημιουργηθεί πλατφόρμα ώστε να μπουν φορείς και πολίτες για να καταθέσουν τις προτάσεις τους».

Στην συνάντηση που είχε η υφυπουργός με στελέχη της ΔΕΕΠ Ηρακλείου της ΝΔ βρέθηκαν και εκπρόσωποι των ιδιωτικών παιδικών σταθμών καταθέτοντας υπόμνημα, καθώς σήμερα απεργούν και διαμαρτύρονται για μια σειρά θεσμικών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Ζητούν ταυτόχρονα τα οφειλόμενα 4 μηνών του προγράμματος ΕΣΠΑ από το κράτος, για συνολικά 64 παιδικούς σταθμούς στην Κρήτη.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα