Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης στη σύσκεψη που είχε, την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους με τους βουλευτές Ν. Ηρακλείου, τους Δημάρχους Ν. Ηρακλείου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την Διοικήτρια και στελέχη της Υ.ΠΕ. Κρήτης και των νοσοκομείων του νομού, των προέδρων του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου και τοπικών φορέων, με αντικείμενο το νέο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο για τους εμβολιασμούς με κινητές μονάδες.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Φραγκάκης δήλωσε τα εξής: «Εμβολιαζόμαστε για να κερδίσουμε ξανά την ελευθερία μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο εμβολιασμός αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να νικήσουμε τον κορωνοϊό και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Καλώ όλους τους συνδημότες μας να προγραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους αναγνωρίζοντας ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία που έχουν να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή τη δική τους, των οικογενειών τους, αλλά και του κοινωνικού περίγυρού τους.»

Παράλληλα, ο κ. Φραγκάκης γνωστοποίησε πως σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Υ.ΠΕ. Κρήτης θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουλίου, εμβολιασμοί κατά του Covid-19 με το εμβόλιο της Pfizer στο Θραψανό. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν στην κεντρική πλατεία του οικισμού όπου θα βρίσκεται η κινητή εμβολιαστική μονάδα, έχοντας μαζί τους το ΑΜΚΑ τους. 

Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα να εμβολιαστούν έχουν αυτοί που θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Εκείνοι που έχουν ήδη προγραμματισμένο ραντεβού, θα εμβολιαστούν στο εμβολιαστικό κέντρο που έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. 

Όσοι κάτοικοι του Δήμου επιθυμούν να εμβολιαστούν την ερχόμενη Τετάρτη αλλά αδυνατούν να προσέλθουν στο χώρο όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα – είτε για λόγους υγείας (π.χ. κατάκοιτοι κλπ) είτε για άλλους λόγους – παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κ. Ιωάννη Δρακάκη στα τηλέφωνα: 28913 40115, 6979790008 προκειμένου ο Δήμος να μεριμνήσει για την μεταφορά τους από και προς το σημείο εμβολιασμού.