Λύτρας για Σεπόλια: Εγκληματική η αμέλεια της μητέρας – Έδειξε εμπιστοσύνη στον Μίχο

Πρέπει να διαβάσετε

Για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια, μίλησε ο δικηγόρος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, μετά το βούλευμα – «βόμβα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που πρόσθεσε στο κατηγορητήριο για τη μητέρα, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, και την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Ο κ. Λύτρας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μητέρα εξέδιδε τη 12χρονη και κάνει λόγο για εγκληματική αμέλεια εκ μέρους της.

«Παρά το ότι υπήρχε εισαγγελική πρόταση ενός αξιόλογου εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών να μην ασκηθεί κατηγορία για την μητέρα για πορνογραφικό υλικό… έρχεται τώρα το συμβούλιο και αλλάζει τις συγκεκριμένες κατηγορίες και αναφέρει ότι η μητέρα εξέδιδε την κόρη και ότι υπήρχε πορνογραφικό υλικό. Και οι ίδιοι οι δικαστές έχουν διαφορετικές απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα» ανέφερε αρχικά ο κ. Λύτρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το άφηνες για ώρες το παιδί, έδειξε εμπιστοσύνη στον Μίχο

«Η μητέρα λοιπόν αρνείται τις κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι απλά έδειξε εμπιστοσύνη στον βασικό κατηγορούμενο. Το παιδί πήγαινε συνέχεια εκεί. Πράγματι η μητέρα για ώρες το άφηνε το παιδί. Δεν θα βγει κάποιος να πει ότι η μητέρα ήταν πάνω στο παιδί και το παιδί ξέφυγε. Άφηνε το παιδί πάρα πολλές ώρες με αποτέλεσμα, αφού της κέρδισε την εμπιστοσύνη ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, αυτός να μπει σε όλες αυτές τις διαδικασίες» ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι φωτογραφίες του παιδιού δεν βρέθηκαν ποτέ στο κινητό της μητέρας αλλά στο κινητό της 12χρονης.

Ο κ. Λύτρας παραδέχθηκε ότι η μητέρα επέδειξε εγκληματική αμέλεια και σημείωσε ότι το θέμα είναι να βρεθούν αυτά τα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μητέρα εξέδιδε η ίδια την κόρη της.

«Τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Και θυμηθείτε το ότι και στο δικαστήριο αυτές οι κατηγορίες θα πέσουν. Δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, γιατί για να έχεις τέτοια στοιχεία θα πρέπει να έχεις κάποιες μαρτυρίες από “πελάτες”, ότι η μητέρα έκανε κάποιες συνεννοήσεις, έστελνε η μητέρα το παιδί και διάφορα άλλα τέτοια. Αυτά δεν υπάρχουν» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι η 12χρονη είναι σε άθλια κατάσταση, όπως και τα αδέλφια της. «Οκτώ παιδιά είναι όλα σε τραγική κατάσταση. Όλα στηρίζουν τη μητέρα. Η θεία στηρίζει τη μητέρα που επαναλαμβάνω ήταν εκείνη που ανακάλυψε τι συνέβαινε όταν έψαξε το κινητό της ανήλικης».

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα