Λύθηκε το μυστήριο με το «χαμένο» τραγούδι των X-Files

Πρέπει να διαβάσετε

Τα X-Files έχουν σταματήσει να προβάλλονται εδώ και δύο δεκαετίες, αλλά συνεχίζουν και δίνουν αφορμές για να τα εξερευνήσουμε. Όπως στην περίπτωση ενός μυστηριώδους country τραγουδιού που ακούστηκε κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του 1998, το οποίο έγινε πρόσφατα viral στο Twitter.

Η χρήστης @laurenancona πρόσεξε το τραγούδι κατά τη διάρκεια του πέμπτου επεισοδίου της έκτης σεζόν των X-Files, «Dreamland II», δεν μπόρεσε να το βρει στο Shazam ή στα αρχεία της σειράς και το κοινοποίησε σε ένα thread της 4ης Δεκεμβρίου.

Και από ότι φάνηκε, δεν ήταν η μόνη που το είχε παρατηρήσει. Οπαδοί των X-Files και διάφοροι «μουσικοί ντεντέκτιβ» προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο εδώ και χρόνια, όπως φάνηκε σε πολλές αναρτήσεις στο Reddit. «Αυτό μου φαίνεται σαν μια πραγματική περίπτωση X-Files», έγραψε ένας χρήστης.

 

 

Τώρα, χάρη στη @laurenancona , το τραγούδι βρέθηκε και η είδηση έφτασε μέχρι τα αυτιά του υπεύθυνου μουσικής των X-Files, Jeff Charbonneau, ο οποίος ενεπλάκη στο κυνήγι του κομματιού. Στη συνέχεια, ένας άλλος χρήστης του Reddit εντόπισε την πλήρη λίστα με τα μουσικά κομμάτια εκείνου του επεισοδίου μαζί με το μυστηριώδες τραγούδι.

Πώς γράφτηκε το τραγούδι για τα X-Files

Τελικά αποκαλύφθηκε το όνομα του τραγουδιού. Ονομάζεται «Staring at the Stars» και είναι γραμμένο από τους Glenn Jordan και Dan Marfisi που έγραφαν κατά καιρούς μουσική για τα X-Files.

Μέσω μιας γνωριμίας με τον Mark Snow, ο οποίος έγραψε το διάσημο main theme των X-Files, τους ζητήθηκε να γράψουν ένα τραγούδι σε στυλ country για μια σκοτεινή σκηνή σε κάποιο μπαρ. «Θυμάμαι κάποιον να λέει: Θα ήταν τόσο υπέροχο αν μπορούσες να γράψεις ένα τραγούδι αγάπης από έναν γήινο που απήχθη από εξωγήινους προς τον εξωγήινο που εξαφανίστηκε», είπε ο Jordan.

Η σειρά χρειαζόταν το τραγούδι αμέσως και οι δύο μουσικοί είχαν λίγο χρόνο για να αποφασίσουν το θέμα του κομματιού. «Κάναμε brainstorming για περίπου επτάμισι λεπτά», είπε ο Marfisi «και είπαμε, εντάξει, εξωγήινοι. Βρίσκονται στον ουρανό. Τι άλλο υπάρχει στον ουρανό; Αστέρια». Μέχρι την επόμενη μέρα, το είχαν ηχογραφήσει στο στούντιο του Jordan στο Λος Άντζελες, με τον ίδιο να τραγουδάει και να παίζει και τα όργανα.

 

Η κυκλοφορία του τραγουδιού

Ο ίδιος ο δημιουργός τα σειράς, Chris Carter, δεν θυμόταν καθόλου το τραγούδι. «Είναι εκπληκτικό για μένα ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να ερευνούν προσεκτικά ένα κατά τα άλλα κωμικό επεισόδιο», δήλωσε ο Carter στο περιοδικό Rolling Stone. «Πάντα με εκπλήσσουν τα πράγματα που παρατηρούν οι άνθρωποι και οι ερωτήσεις που λαμβάνω για επεισόδια που είναι τόσο ασαφή». Επίσης, πρόσθεσε ότι σπάνια χρησιμοποιούσαν πραγματικά τραγούδια, αλλά μουσική για soundtrack.

Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε τελικά στο επεισόδιο «Dreamland II» και στη συνέχεια οι δύο άνδρες το ξέχασαν λίγο πολύ και προχώρησαν σε άλλα projects. Ο Jordan συνέχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ο Marfisi μεταπήδησε στις πωλήσεις ακινήτων με τη σύζυγό του, αν και εξακολουθεί να γράφει και να ηχογραφεί retro pop μουσική με το συγκρότημα του, JonesHouse.

Όταν ο Marfisi ενημερώθηκε για την αναβίωση του τραγουδιού του, θυμήθηκε ότι υπάρχει ένα αντίγραφο ασφαλείας σε μορφή CD και έτσι το «Staring at the Stars» θα συνεχίσει να ζει για πάντα. Το ντουέτο έχει επίσης ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του ότι έχουν αρχίσει να εργάζονται για την κυκλοφορία του τραγουδιού ως single. «Ποτέ δεν ξέραμε ότι ο κόσμος αγαπούσε τόσο πολύ τη μουσική μας», έγραψε ο Marfisi. «Είναι πραγματικά υπέροχο να το ανακαλύπτεις».

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα