«Κυκλοφορούν διάφορες ημερομηνίες και θέλω να επαναλάβω άλλη μια φορά ότι οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα και η σχετική ημερομηνία που το συνοδεύει θα ανακοινώνεται είτε από εδώ είτε από οποιοδήποτε άλλο τρόπο προκρίνει η Κυβέρνηση» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς από το Υπουργείο υγείας κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός δεν κατάφερε να κρύψει την συναισθηματική του φόρτιση απευθυνόμενος στους πολίτες καθώς σήμερα, 26/2/2021, «κλείνει» ένας χρόνος από τη μέρα που έκανε την εμφάνιση του το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα.

«Έχουμε διανύσει μια τεράστια, μια πρωτοφανή πορεία. Μια πορεία δύσκολη. Πορεία επίπονη, μια πορεία που μας έχει στερήσει πολλά. Μας έχει απομακρύνει από όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Τους ανθρώπους που αγαπάμε, τις καθημερινές μας συνήθειες, τα μικρά αλλά και μεγάλα πράγματα που κάνουν τη ζωή μας χαρούμενη» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς και η ένταση στη φωνή του άρχισε να γίνεται εμφανής.

«Ένα χρόνο μετά όλοι μας πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει όλοι μαζί. Μαζί πολιτεία και πολίτες έχουμε καταφέρει πολλά και η ευγνωμοσύνη μας σε σας, στον κάθε ένα ξεχωριστά, που με επιμονή με καρτερία τηρεί τα μέτρα, είναι όχι μόνο δεδομένη είναι απεριόριστη. Και πιστέψτε με, δεν το λέω αυτό συμβατικά. Χωρίς τη δική σας προσπάθεια και τις δικές σας συνήθειες δεν θα είχαμε φτάσει εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Λίγη ώρα αργότερα η φωνή του Νίκου Χαρδαλιά «έσπασε» λέγοντας: «Παλεύουμε ακόμα χωρίς διάθεση νουθεσίας, χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Με μόνη μας έγνοια να πετύχουμε τον κοινό σκοπό, να μείνουμε όλοι ασφαλείς μέχρι το τέλος αυτής της περιπέτειας. Αυτή είναι η φροντίδα, αυτή είναι η αγωνία μας. Αυτό είναι το καθημερινό μας στοίχημα που για κάποιους από μας εξελίσσεται σε στοίχημα ζωής, σε στοίχημα ευθύνης απέναντι στην Πατρίδα απέναντι στους πολίτες».

«Ένα χρόνο μετά έχουμε πορευτεί μαζί σε αυτόν τον ανηφορικό δρόμο και μαζί ευχόμαστε οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες ελευθερίας. Να είστε σίγουροι θα νικήσουμε» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: newsbeast.gr