«Λογική» η αύξηση των κρουσμάτων, λέει η Παγώνη – Πού εντοπίζεται η υποπαραλλαγή «4» που κάνει 40ρια

«Αναμενόμενη» και «λογική» είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη.

Όπως εκτιμά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες. Αυτό που έχει σημασία, σημειώνει, είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Η κ. Παγώνη εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι υποπαραλλαγές 4 και 5 του στελέχους Όμικρον στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική συνταγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την γρίπη.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα