Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ένα ζήτημα στο οποίο αναμένεται να τοποθετηθούν είναι το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην ανανεώσει την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο, που έχει προκαλέσει εύλογο προβληματισμό σε πολίτες στην Ελλάδα που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Για το εν λόγω ζήτημα καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν ήδη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι οποίοι τόνισαν πως η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι εξασφαλισμένη για όσους έχουν κάνει την πρώτη και ο εμβολιασμός τους θα πραγματοποιηθεί ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί.

Νωρίτερα, κυβερνητικά στελέχη διευκρίνιζαν προς το CNN Greece ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο. Όπως μετέδιδαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν συνδέεται με την ποιότητα του εμβολίου της AstraZeneca, αλλά με την ευρωπαϊκή πολιτική προμηθειών.