Μόνο με την πρόοδο των εμβολιασμών θα μπορέσουμε να είμαστε ασφαλείς και να μην υπάρξει ίσως ένα νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στον Σωτήρη Μεταξά.

«Αν καταφέρουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε 5-6 εκατομμύρια εμβολιασμών τότε θεωρώ απίθανο να έχουμε ένα νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει μία αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών ώστε να είμαστε ασφαλείς. Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με τους πολίτες που έχουν νοσήσει και έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία μειώνεται η διασπορά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

Η ίδια πάντως ήταν εξαιρετικά επιφυλακτική για το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό. Όπως ανέφερε το επιθυμητό θα ήταν αυτό να γίνει με το προσωπικό μας μέσο μεταφοράς και όχι με Μαζικά Μέσα Μεταφοράς και «τη δυνατότητα το μέγιστο μέρος των επαφών μας να είναι σε εξωτερικό χώρο»

Πρόσθεσε δε πως τα self test είναι ένας παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο το Πάσχα προς τα χωριά μας όμως δεν θα πρέπει να εγκαταλείπουμε τα υπόλοιπα που είναι και τα βασικά μέσα προφύλαξης, δηλαδή η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις. Αν όπως είπε χρησιμοποιηθούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να υπάρξουν αυστηροί και συχνοί έλεγχοι.