Τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την «επιστροφή» στην κανονικότητα, σχολίασε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Αρχικά, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του εμβολιασμού των ατόμων από 30 ετών και άνω, η κα. Λινού ανέφερε ότι «αυτό ίσως να προμηνύει ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει παραπάνω δόσεις, είτε ότι η ανασφάλεια των πολιτών, έχει ως αποτέλεσμα ανεκμετάλλευτες δόσεις εμβολίων, οι οποίες πρέπει σαφώς να χρησιμοποιηθούν». Σε κάθε περίπτωση όμως, παραδέχτηκε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το μοναδικό «όπλο» απέναντι στην πανδημία.

«Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις, οι οποίες δεν έχουν πλήρη κάλυψη από τα εμβόλια, όμως πιστεύω ότι εάν ξεκινήσει συστηματικός εμβολιασμός του πληθυσμού, θα καταφέρουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας», συμπλήρωσε η κα. Λινού.

Σύμφωνα με την ίδια, ο κίνδυνος της διασποράς «παραμονεύει» στους κλειστούς χώρους, γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο οι εξωτερικοί.

«Δεν δόθηκε η ευκαιρία να αξιοποιηθούν νωρίτερα οι εξωτερικοί χώροι, όπως έγινε σε άλλες χώρες. Ωστόσο, αφού το Πάσχα πλησιάζει, πρέπει να έχουμε στόχο να περάσουμε καλά, σε εξωτερικούς χώρους και τηρώντας τα μέτρα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Λινού.

Κλείνοντας, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, αναφέρθηκε και στο αναγγελλόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και δημοτικών, λέγοντας ότι θα έπρεπε πρωτίστως, να έχει διευκρινιστεί ο δείκτης θετικότητάς των self tests.