Λινού: Απαραίτητη η 4η δόση για τις ευπαθείς ομάδες

Να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες, προτείνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, ενώ όσον αφορά τη χρήση μάσκας τη θεωρεί «επιβεβλημένη σε κλειστούς χώρους».

«Απαραίτητη» χαρακτήρισε την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κυρία Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για όσος «είναι ευάλωτοι» και παραδέχθηκε πως «είναι δύσκολο να πείσουμε τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση».

Σχετικά με την κορύφωση του κύματος είπε πώς «εξαρτάται από εμάς, το πώς ζούμε και τι μέτρα παίρνουμε». Ενώ για τη χρήση μάσκας, όπως όλοι οι ειδικοί τη θεωρούν «όπλο κατά του κορωνοϊού» και την χαρακτήρισε «επιβεβλημένη σε κλειστούς χώρους και χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς».

Σχετικά με το νέο εμβόλιο, που θα καλύπτει περισσότερες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το οποίο ετοιμάζουν Pfizer και Moderna, εξήγησε πως, «δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποστεί καμία κρίση».

Προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει και νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και κατέληξε λέγοντας πως «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επιβαρύνει το εμβόλιο, αντιθέτως, αν έχεις νοσήσει, δεν σημαίνει ότι αν νοσήσεις πάλι θα το περάσεις πιο ελαφριά» και συμπλήρωσε πως το νέο εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Οκτώβριο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα