Λευτέρης Αυγενάκης: Η Ανατολική Κρήτη χρειάζεται έναν σύγχρονο, ολοκληρωμένο και καλά τεκμηριωμένο χωρικό σχεδιασμό

«Η επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναδεικνύει ένα ζήτημα με ιδιαίτερη σημασία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης

Intime
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Σε δήλωση στήριξης προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ και πρώην Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, για το αίτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ που αφορά στην ενημέρωση και διαβούλευση στα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια της Ανατολικής Κρήτης.

Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει:

«Η επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναδεικνύει ένα ζήτημα με ιδιαίτερη σημασία για το παρόν και, κυρίως, για το μέλλον της Ανατολικής Κρήτης.

Τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν τον σημαντικότερο χωρικό σχεδιασμό των τελευταίων δεκαετιών. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν την αναπτυξιακή πορεία των περιοχών μας, την προστασία του περιβάλλοντος, την αξιοποίηση της περιουσίας των πολιτών, τις επενδύσεις και τη συνολική ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών. Για τον λόγο αυτό, η διαδικασία οφείλει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, ενημέρωση και ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Θεωρώ απολύτως εύλογο και θεσμικά τεκμηριωμένο το αίτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την πραγματοποίηση ενημερωτικής σύσκεψης πριν από την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, καθώς και για την παροχή του αναγκαίου χρόνου ώστε μηχανικοί, Δήμοι, παραγωγικοί φορείς και πολίτες να μπορέσουν να μελετήσουν ολοκληρωμένα τα δεδομένα και να καταθέσουν ουσιαστικές, τεκμηριωμένες προτάσεις.

Η μέχρι σήμερα συνεργασία μας με το ΤΕΕ/ΤΑΚ έχει αποδείξει ότι μόνο μέσα από τον θεσμικό διάλογο, τη συνεννόηση και τη σύνθεση απόψεων μπορούν να προκύψουν λύσεις με διάρκεια και κοινωνική αποδοχή. Στο ίδιο πνεύμα, εκφράζω τη στήριξή μου στις προτάσεις που κατατέθηκαν και δηλώνω ότι θα συμβάλω με κάθε πρόσφορο τρόπο, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η προτεινόμενη σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

Η Ανατολική Κρήτη χρειάζεται έναν σύγχρονο, ολοκληρωμένο και καλά τεκμηριωμένο χωρικό σχεδιασμό. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνεργασία, διαφάνεια και συμμετοχή της κοινωνίας.

Αυτή είναι η κατεύθυνση που οφείλουμε όλοι να υπηρετήσουμε.»

Προηγούμενο

Ανατριχίλα: 25χρονη στις ΗΠΑ κακοποίησε σεξουαλικά αγοράκι που ακόμα φορούσε πάνες

Επόμενο

Φωτιά και διακοπή ρεύματος στην Κνωσό – Παραμένουν εκτός λειτουργίας εκδοτήρια και… τουαλέτες

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Κ. Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Σημαντική η πίεση στην Κρήτη – Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης οφείλουν να αναλάβουν δράση

«Σημαντική πίεση στη διαδρομή μεταξύ ανατολικής Λιβύης και νότιας Κρήτης – Πρόβλημα που πρέπει οπωσδήποτε να θέσουμε υπό…