Λευκός Οίκος: «Ήπια» παραμένουν τα συμπτώματα κορωνοϊού που παρουσιάζει ο Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, είναι «καλά» και εξακολουθούσε να έχει ήπια συμπτώματα κορωνοϊού μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, τοπική ώρα, (5.00 π.μ. της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο συντονιστής ιατρός του Λευκού Οίκου για την Covid-19, Ασίς Τζα.

Σε συνέντευξή του στο CNNi, o Aσίς Τζαφ ανέφερε πως θα ελέγξει την κατάσταση του Αμερικανού προέδρου το πρωί της Παρασκευής. «Τα συμπτώματα είναι βασικά τα ίδια. Μέχρι τις 10.00 μ.μ. [τοπική ώρα]» ανέφερε πως αισθανόταν καλά», ανέφερε.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως ο Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και θα συνεχίσει να εργάζεται σε απομόνωση.

Ο Μπάιντεν, 79 ετών, ο γηραιότερος πρόεδρος που είχαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχει τρεις προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

biden-covid.jpg
Το έγγραφο του προσωπικού γιατρού του Τζο Μπάιντεν προς την εκπρόσωπο του Λευκού Οικου, Καρίν Ζαν-Πιερ, σχετικά με τη διάγνωση

«Φίλοι μου, είμαι πολύ καλά. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Πάντα απασχολημένος!» ανέφερε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσω Twitter. Μάλιστα συνόδευσε το μήνυμά του με μια φωτογραφία του, στην οποία εμφανίζεται χαμογελαστός, με κοστούμι και πουκάμισο, αλλά χωρίς γραβάτα, σε ένα γραφείο του Λευκού Οίκου.

Ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου, Κέβιν Ο’Κόνορ, ανέφερε νωρίτερα ότι ο Μπάιντεν εμφάνισε συμπτώματα το βράδυ της Παρασκευής: Συνάχι, κόπωση και «περιστασιακά, ξηρό βήχα».

Ακολούθησε το πρωτόκολλο, κάνοντας αρχικά ένα τεστ αντιγόνου το οποίο βγήκε θετικό και στη συνέχεια το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε και από το τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε.

Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν ανέφερε στο Twitter ότι μίλησε με τον σύζυγό της, ο οποίος «αισθάνεται καλά» και έχει μόνο «κάποια ήπια συμπτώματα». Μιλώντας στους δημοσιογράφους, από το Μίσιγκαν όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, είπε ότι του μίλησε «πριν από μερικά λεπτά» και ότι η ίδια βγήκε αρνητική στο τεστ.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα