Λευκός καρχαρίας αποκεφάλισε δύτη μπροστά στα μάτια ψαράδων

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας δύτης αποκεφαλίστηκε από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού μπροστά στα μάτια σοκαρισμένων ψαράδων.

Στην πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία για το 2023 που συνέβη στις 5 Ιανουαρίου, ο άτυχος Manuel Lopez έκανε κατάδυση για μαλάκια στα ανοικτά της παραλίας San Jose στον κόλπο Tobari στη δυτική ακτή του Μεξικού, όταν δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία.

Ο καρχαρίας μήκους 5,7 μέτρων αποκεφάλισε τον άτυχο άνδρα. Αυτόπτης μάρτυρας ψαράς μιλώντας στο Tracking Sharks είπε: «Ο Lopez βουτούσε όταν το ζώο του επιτέθηκε, του έκοψε το κεφάλι και τον δάγκωσε και στους δύο ώμους».

Ο δύτης είχε βουτήξει σε βάθος περίπου 18 μέτρων για να μαζέψει μαλάκια όταν δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία.

Ο ψαράς δήλωσε ότι αρκετοί καρχαρίες είχαν εντοπιστεί στα νερά τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης.

«Οι ντόπιοι δύτες είχαν προειδοποιηθεί για την παρουσία καρχαριών στην περιοχή και οι περισσότεροι δεν είχαν βγει για αρκετές ημέρες», είπε.

Όμως η έλλειψη θαλασσινών οδήγησε τον Lopez στην απόφαση να καταδυθεί.

Τα χαρακτηριστικά των μεγάλων λευκών καρχαριών

Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες φτάσουν σε μήκος τα 6 μέτρα, ζυγίζουν έως και δύο τόνους και έχουν 300 δόντια.

Έχουν ισχυρή όσφρηση και μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα έως και 56 χλμ/ώρα, κυνηγώντας συνήθως φώκιες, θαλάσσια λιοντάρια, δελφίνια, καθώς και χελώνες.

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι μπορεί να εκληφθούν λανθασμένα για φώκιες, ιδίως όταν φορούν στολές, και οι επιθέσεις σε ανθρώπους συχνά θεωρούνται «πειραματικές».

Οι καρχαρίες απομακρύνονται όταν καταλαβαίνουν ότι ο στόχος που χτύπησαν ήταν άνθρωπος, αλλά ένα δάγκωμα αρκεί, γιατί είναι θανατηφόρο.

«Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες είναι πιο διαδεδομένοι στον Κόλπο της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, όταν οι θηλυκοί καρχαρίες εισέρχονται στην περιοχή», αναφέρει το Tracking Sharks. «Οι καρχαρίες συχνά αναζητούν παχύσαρκα θαλάσσια λιοντάρια για να τραφούν από αυτά λόγω του υψηλού θερμιδικού τους περιεχομένου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα