Στο στούντιο τoυ Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA βρέθηκαν, λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του κηποθεατρου «Νίκος Καζαντζάκης» ο Γιώργος Νανούρης και η Λένα Παπαληγούρα.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης και η ηθοποιός που ενσαρκώνει την «Κατερίνα» μίλησαν για το βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, που ανεβαίνει στο σανίδι διασκευασμένο από τον Γ. Νανούρη δηλώνοντας συγκινημένοι από την ανταπόκριση του κοινού της χώρας αλλά του Ηρακλείου.

Η παράσταση άλλωστε μέσα σε πέντε χρόνια πορείας έχει αποσπάσει συνολικά έξι βραβεία, με την Λένα Παπαληγούρα να δηλώνει «Είναι σαν η ίδια η παράσταση να μην μας αφήνει να την τελειώσουμε».

«Το μεγαλύτερο βραβείο από όλα είναι αυτή η μεγάλη αποδοχή του κόσμου», συμπλήρωσε ο Γιώργος Νανούρης.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της μητέρας του συγγραφέα, η οποία έπασχε από διπολική διαταραχή.

Οι δύο διακεκριμένοι καλλιτέχνες μίλησαν για το πως η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε την δική τους «θεατρική» καθημερινότητα.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Εμείς από την πλευρά μας φροντίζουμε να τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τόσο για τη δική μας ασφάλεια αλλά και των θεατών», τόνισε ο Γιώργος Νανούρης με τη Λένα Παπαληγούρα να συμπληρώνει: «Παράλληλα προσπαθούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας με τα νέα δεδομένα. Με λιγότερους θεατές, με αποστάσεις. Ειδικά για εμάς είναι απαραίτητο να βρίσκουμε τρόπους να τηρήσουμε τα μέτρα αλλά και να συνεχίσουμε να έχουμε επαφή με το κοινό».

Υπενθυμίζουμε ότι η «Κατερίνα» ανεβαίνει σήμερα στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 21:30, ενώ αύριο θα βρίσκεται στο θέατρο Ερωφίλη στο Ρέθυμνο και την Πέμπτη στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.