Πρώτο Σάββατο σήμερα μετά από μήνες με ανοιχτά καταστήματα στην Αθήνα και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αυτή τη φορά αποφάσισαν να επισκεφτούν το κέντρο της πόλης και να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους. Συγκεκριμένα έκλεισαν ραντεβού στα καταστήματα κεντρικών δρόμων, όπως η Ερμού, έστειλαν SMS στο 13032 και εκμεταλλεύτηκαν τον ηλιόλουστο καιρό για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Οπως δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Ερμού από το πρωί του Σαββάτου, ενώ έξω από λίγα καταστήματα έχουν σχηματιστεί και ουρές. Σύμφωνα με το OPEN, παρά την αυξημένη κίνηση λίγοι ήταν τελικά αυτοί που ψώνιζαν. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταναλωτές φαίνεται πως φορούν τις απαραίτητες προστατευτικές τους μάσκες, ενώ από την πλευρά τους οι έμποροι κάνουν εκκλήσεις για τήρηση των προστατευτικών μέτρων.

Ερμού
Intime
Ερμού
Ερμού

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, λειτουργούν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στην Αχαΐα, όπως ακριβώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα επιτρέπεται μόνο με click away. Από την άλλη πλευρά κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Κοζάνη, εξαιτίας τους ιδιαίτερα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή. Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζονται εντατικά για άνοιγμα των καταστημάτων τους με click away, ενώ έντονες είναι οι διαμαρτυρίες στην Κοζάνη, όπου τα ρολά θα παραμείνουν κατεβασμένα.

Πηγή: ethnos.gr