Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
19.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Λαμπρινός στον ΣΚΑΪ για τις υποκλοπές λίγο πριν την παραίτηση Δημητριάδη

Πρέπει να διαβάσετε

Την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, επεσήμανε ο δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φραγκίσκος Λαμπρινός.

«Όχι μόνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά κάθε πολίτης στον οποίο συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να προστατεύεται από την πολιτεία», συνέχισε ο κ. Λαμπρινός, τονίζοντας πως αυτός ή αυτοί που επιχείρησαν να παρακολουθήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά καθώς έπραξαν κάτι παράνομο.

Πέραν όμως από την ποινική διάσταση του θέματος ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε και στη πολιτική του διάσταση, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί συστηματικά να υποβαθμίσει το θέμα. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κυβερνητικοί βουλευτές «βγαίνουν και δηλώνουν ότι όλους μας παρακολουθούν», κάνοντας λόγο για μια «βαθιά αντιδημοκρατική στάση, η οποία πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί βρίσκεται σε αυτή την αμυντική ή αμήχανη στάση», τόνισε ο κ. Λαμπρινός.

«Το λογισμικό PREDATOR κοστίζει 14 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα υπερόπλο υποκλοπών», τόνισε  και συμπλήρωσε πως το κόστος αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί είτε από μια κυβέρνηση είτε από έναν ολιγάρχη. Ο κ. Λαμπρινός ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ουδέποτε έχει αποδώσει κάπου ευθύνες, ούτε κάνει εικασίες για το ποιος βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια παρακολούθησης του προέδρου του κόμματος ωστόσο ζητά επιτακτικά να διερευνηθεί η υπόθεση. «Εμείς κινηθήκαμε θεσμικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε επίσης για το αυξημένο ενεργειακό κόστος με το οποίο είναι αντιμέτωποι οι πολίτες. «Το πρόβλημα με την ενεργειακή ακρίβεια είναι διεθνές και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αλλά θα πρέπει να δούμε πως διαχειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση σε σχέση με τις κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών», ανέφερε ο κ. Λαμπρινός.

«Έχουμε τον 5ο υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και την 3η ακριβότερη βενζίνη. Υπάρχει πρόβλημα και η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με ένα παυσίπονο που είναι η επιδότηση. Ένα παυσίπονο το οποίο πιθανότατα θα διαρκέσει μέχρι τις εκλογές και μετά θα τελειώσει», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λαμπρινός τόνισε πως ήδη από τον Νοέμβριο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει την πρότασή του για πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας, μέσα από την οποία όπως σημείωσε «θα υπάρξει μια δίκαιη κατανομή του βάρους ανάμεσα στον καταναλωτή, την κυβέρνηση και τους παρόχους ενέργειας».

Τέλος ο κ. Λαμπρινός ανέφερε πως σταθερή θέση του κόμματος είναι πως θα πρέπει να υπάρχει ένα σύγχρονο Εθνικό Ενεργειακό Σχέδιο στη χώρα.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα