Την πλήρη στήριξή του εξέφρασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο αίτημα του Ομίλου Αντισφαίρισης Ηρακλείου για τροποποίηση της από 23/06/2020 απόφασης του ΚΑΣ, προκειμένου να μην σταματήσει η λειτουργία του ΟΑΑΗ κατά την υλοποίηση του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση του ευθύγραμμου τμήματος Μπέμπο – Αγίου Φραγκίσκου και Ορεκιόνε (Δ. Μποφώρ)».

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, όπου το αίτημα του ΟΑΑΗ για ψήφισμα στήριξης έγινε ομόφωνα δεκτό, παραβρέθηκε ο κ. Αυγενάκης και επισήμανε ότι «είναι αυτονόητο ότι είμαστε υπέρ της συντήρησης των Τειχών. Υποστηρίζουμε όμως την κοινή λογική: συντήρηση των Τειχών παράλληλα με τη συνέχιση της λειτουργίας του Ομίλου».

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε πως «μεταφέρω την άποψη τη δική μου και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ Μενδώνη. Κανείς δεν είναι βασιλικότερος του βασιλέως. Κάποια επιχειρησιακά στελέχη υπερβάλλουν μερικές φορές. Το ζήτημα είναι σοβαρό, αφορά την πόλη και τις νέες γενιές“. 

Ο κ. Αυγενάκης, τόνισε επίσης ότι «δεν θα επιτρέψουμε να σταματήσει να λειτουργεί ο Όμιλος. Συμβάλλει τα μέγιστα στην πόλη. Η στήριξη του ψηφίσματος ενισχύει τις θέσεις του Ομίλου. Ή τώρα ή ποτέ. Πρέπει ο Όμιλος να σταματήσει να είναι έρμαιο. Να υπάρξει μέση λύση».