Λ. Αυγενάκης: Να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού για τα 90 χρόνια της FIBA

Πρέπει να διαβάσετε

Με την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ξεκίνησε το εορταστικό τριήμερο για τις εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA, που συνδιοργανώνουν το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) από σήμερα 13 Μαϊου ώς και την Κυριακή 15 Μαϊου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου (Λίντο).

Από το πρωί πλήθος παιδιών από δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου ξεκίνησαν τους 3Χ3 αγώνες τους και στον περιβάλλοντα χώρο του Λίντο λειτουργούν περίπτερα με δομές κοινωνικής ευαισθητοποίησης (η Ηλιαχτίδα, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Παρέα της αγάπης, τα Παιδικά χωριά SOS, ο Στόχος-Πρόληψη, το Όραμα Ελπίδας).

Απώτερος στόχος, εξάλλου, αυτού του μπασκετικού τριημέρου είναι η συγκέντρωση χρημάτων στην αγορά ενός θερμικού κυκλοποιητή για τα παιδιά με καρκίνο σε συνεργασία με το «ΘΕΜΑ 117Α Λέσχες LionsΝοτίου Ελλάδος».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γιορτάζουμε εδώ στο Ηράκλειο και το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου το τριήμερο εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση της FIBA. Είναι σημαντικό που έχουμε εδώ σήμερα μαζί μας σχολεία. Είναι σπουδαίο που την εκδήλωσή μας πλαισιώνουν δομές που προτάσσουν κοινωνικές επιταγές, διότι ο αθλητισμός έχει κέντρο τον άνθρωπο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και υπογράμμισε μόλις έφτασε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Λίντο:

«Στόχος του υφυπουργείου Αθλητισμού, πέραν των μεταρρυθμίσεων που συστηματικά προωθούμε και εισάγουμε, είναι να αναδείξουμε και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού. Αυτό το τριήμερο, εδώ στο Εθνικό Αθλητικό κέντρο Ηρακλείου, θα είμαστε όλοι μαζί και για αθλητικό και για φιλανθρωπικό σκοπό. Μαζί μας πολλά αστέρα του ελληνικού και του παγκόσμιου μπάσκετ. Η Ελλάδα και η Κρήτη πρωταγωνιστούν ξανά σε μία διεθνή διοργάνωση»,

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 7μ.μ είναι προγραμματισμένο στον ίδιο χώρο και το επίσημο GALA με τις τιμητικές βραβεύσεις σε παρουσίαση του Βασίλη Σκουντή παρόντος του γενικού γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα