γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ

Ομόφωνα εξελέγη ο Λάμπρος Αντωνόπουλος στη θέση του Γραμματέα της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε πως νέα Ν.Ε. πρέπει να ξεκινήσει με… σηκωμένα μανίκια! «Μάλλον μπαίνουμε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία δεν μας δίνει τη δυνατότητα, να κωλυσιεργήσουμε καθόλου. Θα μπούμε άμεσα στην συγκρότηση των δημοτικών οργανώσεων από την επόμενη βδομάδα που θα πιστοποιηθούν τα αποτελέσματα, θα πρέπει να συσταθούν οι ομάδες εργασίες, να συσταθούν οι τομείς πολιτικής δράσεις, θα πρέπει όλοι μας από χθες, να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά για να στήσουμε μια οργάνωση, όπως αρμόζει στο ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Ηρακλείου, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Για μένα η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου, θα πρέπει να είναι μια οργάνωση που θα παράξει πολιτική, δεν θα μπούμε σε μικροκομματικές τακτικές, σε εσωκομματικά τερτίπια. Στόχος μας είναι να παράξουμε πολιτική να ακούσουμε τη βάση της παράταξης στο νομό Ηρακλείου, να είμαστε δίπλα σε όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες του νομού και να καταφέρουμε τις ανησυχίες τους να τα μεταφέρουμε στο κεντρικό κόμμα και να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά. Μαζί με όλους τους πολίτες να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο, το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό επίπεδο».

Ο κ. Αντωνόπουλος διαμήνυσε σε όλους τους τόνους πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είναι και θα είναι έτοιμο για τις εθνικές εκλογές, αφού – όπως ανέφερε, όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι είναι η μόνη παράταξη που καταγράφει ανοδική πορεία. «Η ανανέωση είναι τεράστια, τόσο σε επίπεδο ψηφοδελτίων που θα ανακοινωθούν όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, τόσο και στα εσωκομματικά όργανα που φάνηκε από τη διαδικασία αυτή. Όπως συνηθίζω να λέω και το είπα στη χθεσινή συνεδρίαση, δεν αρκεί η ηλικιακή ανανέωση, καλή είναι, καλώς ήρθε αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή. Θέλουμε ανανέωση πολιτικών απόψεων και ιδεολογιών, έχω δει πολλούς νέους ανθρώπους να έχουν μια παλαιοκομματική αντίληψη και πολλούς παλιούς να είναι πιο προοδευτικοί, η ηλικιακή ανανέωση είναι καλή. Ευτυχώς που νέα πρόσωπα, έχουν έρθει δίπλα μας και είναι πολλά τα πρόσωπα που δεν συμμετείχαν παλιά σε κομματικά όργανα όμως πρέπει να δείξουμε νέες πολιτικές, νέα ήθη βασιζόμενοι στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης και να χαράξουμε τη νέα αυτόνομη πορεία της παράταξης μας».

Σημείωσε δε, πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαθέτει ως κόμμα την εμπειρία να διαχειριστεί κρίσεις, κάτι που είχε αποδειχθεί και τα προηγούμενα χρόνια. «Δείξαμε την στάση ευθύνη, κάναμε τον αναλογισμό μας, πληρώσαμε πολύ μεγαλύτερο τίμημα από αυτό που άρμοζε να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, εμείς παραμείναμε σταθεροί, δείξαμε το δρόμο ευθύνης, δεν φοβηθήκαμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αυτοκριτική που λίγα κόμματα έως κανένα, έδειξε στο πολιτικό σκηνικό όλα αυτά τα χρόνια. Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει, όχι μόνο σήμερα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε χαμηλότερα ποσοστά, διατηρήσει το πιο καλό ποιοτικά στελεχιακό δυναμικό. Ακόμη και τα προηγούμενα χρόνια, σε επίπεδο αυτοδιοικητικό, σωματείων, το ΠΑΣΟΚ κράτησε υψηλά ποσοστά».

Κλείνοντας, κ. Αντωνόπουλος εκτίμησε ότι αν γίνουν πρόωρες εκλογές, θα είναι κάτι που θα το γνωρίζει μόνο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. «Το θέμα είναι να σταματήσει ο τακτικισμός από πλευράς πρωθυπουργού. Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αφήσει κάτω τα μολύβια και δεν ασχολούνται με τα προβλήματα της κοινωνίας και του λαού και έχουν ξεκινήσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, εμείς λέμε, να σταματήσει αυτός ο τακτικισμός. Αν θέλει να ορίσει εκλογές ας το κάνει, αλλά όχι να πετάει το μπαλάκι στην αντιπολίτευση. Ζούμε την οξύμωρη κατάσταση, ο πρωθυπουργός να λέει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία του και μετά να μιλάει για τοξικό δημόσιο διάλογο για να καταφέρνει να δημιουργήσει το περιθώριο που αυτός θέλει. Εμείς, θα είμαστε παρόντες όταν έρθουν εκλογές, είμαστε έτοιμοι, τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτηθούν στο νομό Ηρακλείου κι σε επίπεδο επικράτειας θα εκπλήξουν πολύ κόσμο, είμαστε έτοιμοι για την εκλογική αυτή μάχη και θα το δείτε πολύ σύντομα. Το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο θα είναι ξανά πρώτη δύναμη, αυτός είναι ο στόχος μας».