Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης, αφορά σε ανεμβολίαστους νοσούντες με κορωνοϊό, ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και το Σωτήρη Μεταξά, ο υποδιοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Στέλιος Κτενιαδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους 40 ασθενείς που καταφθάνουν κατά μέσο όσο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ΠΑΓΝΗ, νοσηλεία θα χρειαστούν 3 με 4 άτομα ανά εφημερία.

«Από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευτεί στην κλινική κορωνοϊού 325 άτομα, εκ των οποίων οι 60 είχαν εμβολιαστεί με μια ή με δύο δόσεις εμβολίου. Οι 205 ήταν μη εμβολιασμένοι», τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι αυτήν τη στιγμή, από τους 12 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, μόλις 3 είναι εμβολιασμένοι, οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα με αποτέλεσμα να μην έχουν υψηλό επίπεδο ανοσίας.

«Σε εμβολιασμένους τα συμπτώματα δεν είναι τόσο έντονα, και όσοι βγαίνουν από τη ΜΕΘ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους ανεμβολίαστους. Αυτό που δε συζητιέται όμως πολύ, είναι το post covid, παρόλο που αφορά σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Στο Ηράκλειο αφορά πάνω από 15.000 ανθρώπους, όσοι είναι εμβολιασμένοι όμως έχουν μειωμένες ανάγκες για υποστηρικτικές θεραπείες», εξήγησε.

Κλείνοντας, ο κ. Κτενιαδάκης ανέφερε ότι η κατάσταση στο Ηράκλειο φαίνεται βελτιωμένη, αφού από τις 3 κλινικές που είχαν ανοίξει στο ΠΑΓΝΗ, πλέον μετά βίας λειτουργεί η μία. «Αυτό μας δείχνει ότι η κατάσταση αποκλιμακώνεται και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Περιμένουμε όμως τον Οκτώβριο, για τον οποίο δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι», κατέληξε.