Την εικόνα που παρουσίασε το Λονδίνο κατά την πρώτη μέρα που επανήλθε σε σχεδόν φυσιολογικούς ρυθμούς μετέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Μιχάλης Πετσαλάκης που ζει μόνιμα στη Βρετανική πρωτεύουσα. Όπως είπε το άνοιγμα της εστίασης έδωσε τη δυνατότητα στον κόσμο να ξανανιώσει.

«Τα χαμόγελα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του κόσμου, ξανάνιωσαν όλοι καθώς είχαν τη δυνατότητα να κάτσουν σε ένα εστιατόριο και σε μία παμπ να φάνε και να πιουν χωρίς μάσκα. Σε όλα τα καταστήματα υπήρξε το αδιαχώρητο και ήταν αναμενόμενο μετά από 4 μήνες σκληρού lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετσαλάκης.

Η χρήση μάσκας όπως ανέφερε είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους είτε γραφεία είτε καταστήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πετσαλάκη «ο κόσμος έδειξε μία ώριμη αντιμετώπιση χωρίς βέβαια να λείπουν και οι ακρότητες» ενώ πρόσθεσε πως σε φημισμένα καταστήματα εστίασης η λίστα αναμονής για να βρει κάποιος τραπέζι είναι πολύ μεγάλη.

Σε σχέση με το αν θα ταξιδέψουν οι Βρετανοί ο κ. Πετσαλάκης ανέφερε πως ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, θέλει να κάνει τις διακοπές του και πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας να τους σταματήσει έχοντας ανακοινώσει ήδη πως στις 17 Μαΐου θα υπάρξουν αποφάσεις για τις διακοπές των Βρετανών.