Επιστολή προς τηn Υπουργό Παιδείας, τη Δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τον Διοικητή Αστυνομικής Δ/νσης Χανίων και τον Δ/ντη Δημοτικού Σχολείου Παζινού, απέστειλαν οι γονείς μια 10χρονης μαθήτριας από τα Χανιά. 

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου της κόρης τους στο δημοτικό σχολείου Παζίνου, καθώς αρνούνται να ανεβάζουν τα αποτελέσματα των self test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, όπως υπαγορεύει ο νόμος. Ως εκ τούτου, το σχολείο δε μπορεί να επιτρέψει την είσοδο της μαθήτριας σε αυτό. 

Παράλληλα, κάνουν λόγο για ιατρικά δεδομένα του παιδιού τους, τα οποία αρνούνται να δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο, τονίζοντας ότι είναι παράνομο να εισέλθει ένας μαθητής στο σχολείο χωρίς να έχει υποβληθεί σε self test, αλλά δεν είναι παράνομο να εισέλθει χωρίς να έχει κοινοποιήσει το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα.  Η 10χρονη Ιωάννα, σύμφωνα με την επιστολή των γονιών της δεν έχει πάει στο σχολείο από τις 16 Νοεμβρίου του 2021. 

Μιλώντας στο Creta24, ο Καλιτσάκης Γιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εξήγησε ότι ο κάθε διευθυντής είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους νόμους και τους κανόνες που υπαγορεύει το κράτος. 

«Σεβόμαστε τα πιστεύω των γονιών, αλλά το σχολείο οφείλει να τηρήσει το νόμο. Δε μπορεί να εισέλθει στο σχολικό χώρο ένα παιδί που δεν έχει δηλώσει το αποτέλεσμα του self test στην πλατφόρμα. Η θέση μας σαν Δ.Σ. είναι ξεκάθαρη, ότι ισχύει για το ένα παιδί ισχύει και για το άλλο. Είναι σεβαστές οι γνώμες των γονιών αλλά πρέπει να τηρούμε τους νόμους», τόνισε.