Περίπου 4 εκατ. Έλληνες εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης και σε συνδυασμό με την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η γρίπη φέτος είναι υπό εξαφάνιση.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου Ανδρέας Αντωνίου, μέχρι και σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό γρίπης. «Σε αυτό έχει συμβάλλει ο αντιγριπικός εμβολιασμός, καθώς φέτος εμβολιάστηκαν πολλοί πολίτες, ο περιορισμός των μετακινήσεων αλλά και η τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, φέτος δεν έχει καταγράφει κανένα κρούσμα γρίπης σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, από αρχές Οκτωβρίου έως και το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, έχουν ελεγχθεί συνολικά 204 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 51 από νοσοκομεία και 153 από τα δίκτυα Sentinel. Κανένα δείγμα δεν έχει βρεθεί θετικό για ιούς γρίπης.

κορωνοϊός και γρίπη

Πέρυσι το ίδιο διάστημα, είχαμε 24 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 21 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ, ενώ είχαν καταγραφεί και πέντε θάνατοι.