Κρήτη: Βροχοπτώσεις έως Τετάρτη, νοτιάς από Πέμπτη – Η πρόγνωση του Μ. Καρακατσάνη

Με χειμερινό σκηνικό κλείνει ο Νοέμβριος, με φυσιολογικά για την εποχή καιρικά φαινόμενα.

Για σήμερα Δευτέρα, η συννεφιά είναι το κύριο χαρακτηριστικό, ενώ βροχοπτώσεις εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικά, βόρεια και παραθαλάσσια, καθώς και στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης. Από το απόγευμα και μετά, δεν αποκλείεται αυτές οι σε γενικές γραμμές ήπιας έντασης βροχές οι οποίες ήδη εκδηλώνονται, να έχουν κι ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα και να εκδηλωθούν δηλαδή μπόρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μιχάλη Καρακατσάνη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη, και αύριο Τρίτη, περιμένουμε ένα νεφελώδη καιρό, με φαινόμενα να εκδηλώνονται και πάλι στις προαναφερθείσες περιοχές.
Βροχερή η Τετάρτη

Την Τετάρτη, τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πιο γενικευμένα φαινόμενα. Ενδεχομένως και πάλι στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νησιού τα φαινόμενα να έχουν ιδιαίτερη δυναμική. «Δε θα έλεγα ότι μπορεί να εξελιχθούν σε επικίνδυνες καταστάσεις, όμως φαίνεται ότι θα έχουμε συνεχώς βροχές κυρίως την Τετάρτη», σημείωσε ο κ. Καρακατσάνης.

Οι άνεμοι, από βορειοανατολικές διευθύνσεις, θα ενισχυθούν στα 6 τοπικά και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί 12-18 βαθμούς. Στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Φρέσκο χιόνι θα πέσει και πάλι στους ορεινούς όγκους, κυρίως απ’ το υψόμετρο των 1.600-1.800 μέτρων και ψηλότερα στα βουνά του νησιού.

Στροφή σε νοτιά από την Πέμπτη

Από την Πέμπτη φαίνεται ότι οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νότιες διευθύνσεις. Θα παραμείνει άστατος ο καιρός στα νότια τμήματα της Κρήτης, μια εικόνα η οποία θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή. Η θερμοκρασία δε φαίνεται να παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

«Τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία δε δείχνουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Υπάρχουν περιοχές οι οποίες έχουν να δεχθούν βροχή αρκετούς μήνες, οπότε θα έλεγα ότι με τη μορφή και την ένταση με την οποία εκδηλώνονται μέχρι τώρα τα φαινόμενα, η βροχή μάλλον δρα ευεργετικά και σε καμία των περιπτώσεων δε δημιουργεί σοβαρά προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Καρακατσάνης.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα