Πολλά πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν χθες από την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2.610 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 29 πρόστιμα. 

Πιο συγκεκριμένα, στα Χανιά βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε έναν πελάτη και σε 3 υπαλλήλους καταστημάτων. Επίσης πρόστιμο βεβαιώθηκαν σε ένα πελάτη και σε έναν υπάλληλο σχολής οδηγών. Ακόμη πρόστιμο βεβαιώθηκε σε φαρμακείο γιατί δεν είχε αναρτήσει τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε αυτό.

Στο Ρέθυμνο βεβαιώθηκαν τρία πρόστιμα σε εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο Ηράκλειο βεβαιώθηκαν 2 πρόστιμα σε επιβάτες ΙΧ, 4 παραβάσεις σε άτομα που δεν φορούσαν μάσκα σε χώρο όπου υπήρχε συνωστισμός και σε 2 υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο Λασίθι βεβαιώθηκε μία παράβαση σε οδηγό λεωφορείου για μη χρήση μάσκας και μία σε επιβάτη λεωφορείου. Ακόμη 5 πρόστιμα για τον ίδιο λόγο αφορούν σε οδηγούς ΙΧ επιβατικών και φορτηγών οχημάτων. Ακόμη 2 πρόστιμα σε πελάτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένα σε πελάτη μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Στον ΒΟΑΚ επιβλήθηκαν δυο πρόστιμα σε επιβάτες λεωφορείων, επειδή δεν είχαν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου.