Προστατευμένος, ζεστός και καλά εφοδιασμένος αποδείχτηκε ως ήταν ο κτηνοτρόφος για τον οποίο στήθηκε χθες επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Ο άνδρας είχε μεταβεί το μεσημέρι της Δευτέρας στο ποιμνιοστάσιό του στη θέση Κατωφύγι στα όρια των δήμων Βιάννου και Οροπεδίου Λασιθίου με τους οικείους του να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του, γεγονός που σε συνδυασμό με την έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή, είχε εντείνει την ανησυχία τους.

Στο σημείο έσπευσαν 5 άνδρες της 3ης EMAK Κρήτης και ο διοικητής της Μονάδας Σταύρος Καλογιαννάκης, οι οποίοι, με το χιόνι να ξεπερνά το ένα μέτρο κατάφεραν, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την επικινδυνότητα της επιχείρησης, να εντοπίσουν τον 72χρονο στο μιτάτο του καλά προετοιμασμένο.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που εξασφάλισε το Creta24, σόμπα, αρκετά καυσόξυλα και φαγητό στο τραπέζι, ένα ζεστό πάπλωμα στο κρεβάτι ήταν ότι είχε ο κτηνοτρόφος στο «καταφύγιό» του, όπου περίμενε να κοπάσει η κακοκαιρία για να μπορεί να φύγει. Μάλιστα όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο χώρο ο 72χρονος τους είπε πως είχε και «αρκετή ρακή».

Ο κτηνοτρόφος μετά τον εντοπισμό και τη διάσωσή του επιβιβάστηκε μαζί με τους διασώστες του στο ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ. Εν μέσω χιονοκαταιγόδας μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο απ’ όπου τον παρέλαβαν μέλη της οικογένειάς του.