Κρήτη: Βγήκαν στους δρόμους για τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό (εικόνες-βίντεο)

Μια πολύ μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στους δρόμους των Χανίων.

Πολίτες των Χανίων διαμαρτύρονται για τα ειδικά περιοριστικά μετρά που έχουν επιβληθεί στο νομό.

Την διαμαρτυρία οργανώνουν οι «Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Πολίτες των Χανίων», με την πορεία να ξεκινάει πριν από λίγο από τον κόμβο των Μουρνιών, ενώ αυτήν την ώρα η μεγάλη πομπή διασχίζει κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την χωρίς ουσιαστικό λόγο ανακήρυξη του νομού Χανίων σε καραντίνα…Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την καταστροφική, βάρβαρη και βίαιη επίθεση κατά της εργασίας και των τοπικών επιχειρήσεων. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την πρωτοφανή επίθεση κατά των δημοκρατικών και συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Για την πρωτοφανή στέρηση της ελευθερίας μας. Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε όπως έχουμε συνταγματική υποχρέωση, κατά των αποφάσεων του κράτους που θα έχουν άμεση συνέπεια την ψυχοσωματική μας υγεία και την οικονομική εξαθλίωση μας. Ζητάμε να αρθεί άμεσα αυτή η απόφαση. Ζητάμε τις δουλειές μας πίσω. Ζητάμε την Ζωή μας πίσω».

Μάλιστα, στην διαμαρτυρία βρίσκεται και ένα φορτηγό όχημα στο οποίο επιβαίνουν κρητικοί μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν γνωστά τραγούδια δίνοντας παλμό στη πορεία: «Επειδή η μάχη αυτή είναι προπαντός και μάχη Πολιτισμού κατά της Βαρβαρότητας, επικεφαλής της πορείας θα είναι αρκετοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες της κρητικής και έντεχνης ελληνικής μουσικής τραγούδια τους. Η εκδήλωσή μας είναι μια γνήσια λαϊκή αντίδραση που δεν επιτρέπει κανένα καπέλωμα από οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο χώρο, δεν θα έχει επικεφαλής, ούτε ομιλητές, ούτε κανενός είδους δημαγωγικές κινήσεις και «καπετάνιους»», αναφέρουν οι διοργανωτές που έχουν προγραμματίσει ακόμα μια κίνηση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτέμβρη 6.30μμ στην πλατεία της Αγοράς.

 

 

Πηγή: kriti360.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα