Μετά από μια μεγάλη και πολύωρη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας αλλά και πολιτών, συνελήφθη τελικά χθες το βράδυ ένας άνδρας για τον οποίο υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι ευθύνεται για δεκάδες κλοπές που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο μήνα σε περιοχές περιφερειακά της πόλης έχοντας προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radiolasithi.gr,  πρόκειται για ένα αλλοδαπό άνδρα ο οποίος πρόσφατα ήρθε στην περιοχή και ξεκίνησε τις κλοπές.

Έτσι και χθες κατά τη διάρκεια διάρρηξης σε κατοικία έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη ο οποίος βρισκόταν εκτός του σπιτιού του όμως τον είδε από κάμερες που είχε και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία.

Ο δράστης αποχώρησε από την κατοικία που βρισκόταν βόρεια του Μιχαήλ Αρχαγγέλου και πεζός κατευθύνθηκε προς την πόλη από την οδό Δημοκρατίας.

Εκεί έγινε αντιληπτός τόσο από την Αστυνομία όσο και από πολίτες οι οποίοι είχαν πέσει θύματά του και τον αναγνώρισαν, όμως ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε την κατάσταση, κατάφερε να διαφύγει με πολύ γρήγορο τρόπο και έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια εντοπισμού του.

Έτσι μετά από δύο ώρες περίπου εντοπίστηκε κρυμμένος πάνω από θερμοκήπιο στην περιοχή Βιγλιά, όμως στη δεύτερη προσπάθεια να διαφύγει δεν τα κατάφερε και συνελήφθη ενώ βρέθηκαν και κλοπιμαία από την τελευταία του κλοπή.

΄Όπως ανέφερε ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Νεκτάριος Φρονιμάκης που μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, για τον δράστη υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ευθύνεται για όλες τις πρόσφατες κλοπές, ενώ ερευνάται το αν έπραξε μόνος του ή είχε ένα ή περισσότερους συνεργούς.

Η διαδικασία ανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρχουν επίσημες ανακοινώνεις από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.