Κρήτη: Το συγκλονιστικό τραγούδι 18χρονου για τα Τέμπη – «Η Ελλάδα μπορεί ακόμη να γίνει μια γροθιά»

Πρέπει να διαβάσετε

Μέσα σε περίπου τρία λεπτά, ο 18χρονος Μάριος Γαρεφαλάκης από τον Άγιο Νικόλαο,  προσπάθησε να «χωρέσει» την τραγωδία στα Τέμπη, που συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο Μάριος ανέφερε πως το τραγούδι με τίτλο «Μάνα Φεύγω», είναι ένας φόρος τιμής για όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα αλλά και ένα μήνυμα όσους κατάφεραν να βγουν ζωντανοί και για τις οικογένειες τους.

«Ήθελα να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε όλο αυτό» τόνισε, εμφανώς συγκινημένος, ο 18χρονος νεαρός και πρόσθεσε πως: «Το καλύτερο θα ήταν να μη γράφονται τέτοια τραγούδια, για τέτοιες τραγωδίες. Θέλαμε όμως να αγγίξει τον κόσμο, η Ελλάδα μπορεί ακόμη να γίνει μια γροθιά».

Όπως τόνισε ο Μάριος, συζητώντας με τους φίλους του, με αφορμή την τραγωδία διαπίστωσε πως πολλοί ήταν τρομαγμένοι καθώς σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν και οι ίδιοι να ήταν μέσα στο μοιραίο τρένο. «Το τραγούδι όμως δεν συγκίνησε μόνο παιδιά. Βλέπω γονείς που λένε χαίρομαι που το παιδί μου δεν ήταν μέσα, αλλά κλαίω μαζί με τους άλλους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους».

Κλείνοντας, ο 18χρονος Μάριος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο, λέγοντας πως: «Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα αρκεί να το θες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για τους ενήλικες».

Ακούστε το συγκλονιστικό τραγούδι:

Στίχοι: Γιώργος Γαρεφαλάκης

Μουσική – Ηχοληψία: Νίκος Παπαστεργίου

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα