Για το «στοίχημα» της τουριστικής περιόδου στα Χανιά αλλά και για την σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος ανέφερε πως ολόκληρο το νησί περιμένει με αγωνία τον ερχομό των επισκεπτών και την έναρξη του τουρισμού.

Ο κ. Ροκάκης, επεσήμανε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, συνεπώς όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Προσπαθούμε να ανοίξουμε την επιχειρηματικότητα και αν δεν προσέξουμε και αυξηθούν τα κρούσματα, το νησί θα κοκκινήσει. Θα κάνουμε ένα βήμα μπρος και δύο πίσω». 

Επεσήμανε δε, πως τώρα ξεκινάει ο πραγματικός αγώνας καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα τα καταστήματα ήταν κλειστά. «Τώρα προσπαθούν όλοι να επανέλθουν στα νέα δεδομένα. Η ανησυχία είναι μεγάλη και όλοι προσπαθούν, επιχειρηματικά δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Συνεπώς με αισιοδοξία και μεγάλη ανησυχία οι Χανιώτες προσπαθούν να κάνουν το επόμενο βήμα». 

Ο κ. Ροκάκης διευκρίνισε πως ο Μάιος έχει χαθεί όσον αφορά τον τουρισμό, καθώς μιλάμε για μεμονωμένες πτήσεις και δρομολόγια της γραμμής αλλά όχι για πτήσεις charter. «Οι προβλέψεις και τα νούμερα λένε ότι ο Ιούνιος αναμένεται να κινηθεί 25-30% η πληρότητα. Οι ελπίδες μας είναι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης με τον Οκτώβριο».