Κρήτη: Το προφίλ των ατόμων που εθίζονται στον τζόγο – Ποιοι ζητούν βοήθεια

Εσπερίδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα βασικά χαρακτηριστικά της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, τις επιπτώσεις της και τον τρόπο αντιμετώπισής της, διοργανώνει την Τετάρτη το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στα Χανιά.

«Ο τζόγος είναι μια εξαρτητική συμπεριφορά που φέρει πολλές συνέπειες τόσο στο ίδιο του άτομο και οικονομικά και κοινωνικά, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην οικογένεια», δήλωσε στο Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη η Σταυρούλα Παπανικολάου, Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΘΕΑ.

«Υπάρχει γυρισμός αρκεί να το θέλεις», ανέφερε η κα Παπανικολάου και κάλεσε όποιον χρειάζεται την βοήθεια του ΚΕΘΕΑ να καλεί στο 2821027040.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κα Παπανικολάου τα περιστατικά εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια παρέμειναν σταθερά αλλά σε αυξημένα επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας. 

«Τα άτομα που παλεύουν με την εξάρτηση από τον τζόγο είναι από όλες τις κατηγορίες και από όλες τις τάξεις», ανέφερε η κα Παπανικολάου, συμπληρώνοντας πως «η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια είναι άνδρες. Όχι πως δεν υπάρχουν γυναίκες με εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια αλλά βοήθεια ζητούν περισσότερο οι άνδρες».

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για ανθρώπους λειτουργικούς, οι οποίοι μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να κάνουν τον κοινωνικό τους περίγυρο να αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. «Είναι άνθρωποι που δεν το καταλαβαίνεις, ότι ο διπλανός σου μπορεί να παίζει, να έχει χάσει περιουσίες, να χρωστάει, να έχει καταχραστεί», κατέληξε η κα Παπανικολάου.

Η εσπερίδα με θέμα «Η αντιμετώπιση της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια» διοργανώνεται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00-20:00, από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τα Χανιά του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Η εκδήλωση, που έχει την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», θα διεξαχθεί στη Χαλέπα Χανίων στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» στο κτίριο Διοικητικών και Επιστημονικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα