Κρήτη: Από το νοτιά στο βοριά και μονοψήφιες ελάχιστες θερμοκρασίες

Πρέπει να διαβάσετε

Την ηλιόλουστη Δευτέρα διαδέχεται η συννεφιασμένη Τρίτη, σε επίπεδο Kρήτης, με εκδήλωση βροχών και σποραδικών καταιγίδων, οι οποίες τοπικά θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική.

Ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης, μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη, συνέστησε μέχρι και τα μέσα της Τετάρτης να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα.

Οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις αγγίζοντας και τα 7 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16-17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι έντονο. Και την Τετάρτη ίδια εικόνα καιρού με αυξημένη συννεφιά, τοπικά φαινόμενα και νότιους, νοτιοδυτικούς ανέμους και πάλι ενισχυμένους.

Από Πέμπτη και μετά αναμένεται στροφή ανέμων σε βόρειες διευθύνσεις κι υποχώρηση θερμοκρασίας. «Παρασκευή και Σάββατο θα έχουμε εκδήλωση φαινομένων. Περιμένουμε δεύτερο γύρο βροχών, με τα φαινόμενα να περιορίζονται και να εξασθενούν από την Κυριακή το απόγευμα και μετά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία» ανέφερε ο κ. Καρακατσάνης και τόνισε πως από την Πέμπτη και μετά, οπότε και πέφτει ο υδράργυρος, οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα βρίσκονται σε μονοψήφια νούμερα πρωινές και βραδινές ώρες.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα