Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας ενώ έληξε η κατάληψη στο 1ο και στο 2ο γενικό λύκειο Ιεράπετρας που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ: «λόγω του κρούσματος που προέκυψε στο 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας αλλά και των κρουσμάτων που υπάρχουν στο σχολείο μας, αποφασίσαμε και εμείς να κλείσουμε το σχολείο μας καθώς θέτουμε καθημερινά τη ζωή μας αλλά και των οικογενειών μας σε κίνδυνο. Απαιτούμε:

  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας
  • Αξιόπιστα τεστ
  • Λόγω των κρουσμάτων παίρνουν άδειες οι καθηγητές με αποτέλεσμα να μην γίνονται βασικά μαθήματα και εργαστήρια
  • Επίσημη ημερομηνία έναρξης πανελλαδικών εξετάσεων
  • Ακύρωση ενδοσχολικών/προαγωγικών εξετάσεων
  • Να παρθούν πίσω όλες οι απουσίες που έγιναν από webex».

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Θανάσης Κατσαγκόλης, οι μαθητές έκλεισαν, όπως του είπαν, τα σχολεία φοβούμενοι μετά την εμφάνιση τις προηγούμενες ημέρες κρούσματος σε μαθητή του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαγκόλη, μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Ιεράπετρας και τα δύο σχολεία, «ήδη από σήμερα το πρωί, με γρήγορα αντανακλαστικά, έγιναν απολυμάνσεις στους χώρους και των δύο σχολείων».

Η κατάληψη, όπως του μετέφεραν τα 15μελη των μαθητών, θα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Κατσαγκόλη, μόνο για την Παρασκευή και από σήμερα, Δευτέρα, το λουκέτο αναμένεται να βγει.

«Εγώ εξήγησα στα παιδιά ότι μέσα στην πανδημία είναι λογικό να βρίσκουμε κρούσματα και δεν γίνεται να κλείνουν σχολεία επειδή βρέθηκε ένα κρούσμα», πρόσθεσε ο Προϊστάμενος.