Κρήτη: Τι λέει ο 35χρονος που έσερνε με το αυτοκίνητο τον γέρικο σκύλο του δεμένο στον προφυλακτήρα

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί ο 35χρονος στα Χανιά που το βράδυ της Κυριακής, έδεσε τον σκύλο του στον προφυλακτήρα και άρχισε να τον σέρνει στην άσφαλτο με το αμάξι του.

«Έχουν πέσει επάνω μου, πήγαν να με λιντσάρουν εκείνο το βράδυ, δεν είναι πιο σωστό να περιμένουμε να αποφανθεί η δικαιοσύνη;» λέει ο 35χρονος.

«Πίσω από την εικόνα κρύβονται 16 χρόνια που έχω πάρει τον σκύλο μου, μου τον έχουνε χαρίσει από κουταβάκι, ήταν κυνηγόσκυλο και γι’ αυτό έφτασε αυτή την ηλικία και δυστυχώς τώρα στα γεράματά του, έτυχε λόγω ζέστης, επειδή τώρα το διήμερο έκανε ζέστη και στον κήπο πίσω που τον έχω έχει ειδική θέση στον κήπο, έχει δεντράκι αλλά το πρωί χτυπάει ο ήλιος και επειδή βράζει κάτω το χώμα τον δένω στην πιλοτή στο γκαράζ», ανέφερε.

Από την άλλη η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Χανιών που περιέθαλψε το σκυλάκι, τον Λάκη, είναι κατηγορηματική ότι ο σκύλος κακοποιήθηκε.

«Το σκυλί ήταν σε κακή κατάσταση, εκτός του ότι ήταν σοκαρισμένο είναι σε μεγάλη ηλικία και είχε πληγές, είχαν φύγει κάποια νύχια, επειδή είχε συρθεί για αρκετή απόσταση οπότε φροντίσαμε να πάει στον κτηνίατρο».

 

Όπως αναφέρει, αν και περαστικοί ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη του σκύλου να σταματήσει το αμάξι, εκείνος συνέχισε να τον σέρνει στην άσφαλτο, γδέρνοντάς τον.

«Δεν είχε καμία συναίσθηση το τι κάνει, δηλαδή ο κόσμος μας έλεγε, όλοι που πήραν τηλέφωνο, ότι έσερνε το σκυλί το οποίο στην αρχή δεν κατάλαβαν καν ότι είναι σκύλος, νόμιζαν ότι είναι πετσέτα, όταν είδαν ότι είναι σκυλί και το σέρνει με την ταχύτητα που πήγαινε, μπήκαν μηχανάκια στην μέση, ο κόσμος έτρεξε στον δρόμο, τον ακινητοποίησαν τα αμάξια και τα μηχανάκια που ήταν εκεί, δεν είχε καμία συναίσθηση στο τι κάνει και ότι σέρνει το σκυλί και μετά βγήκε έξω και νευριασμένος πήρε το σκυλί και το πέταξε μέσα».

«Ήταν μια άτυχη στιγμή»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά η Φιλοζωική Οργάνωση Χανίων για την κακοποίηση του σκύλου, ενώ ο ιδιοκτήτη του χαρακτήρισε το συμβάν μια άτυχη στιγμή.

«Είναι μία στιγμή που είναι άτυχη, για εμένα γιατί 16 χρόνια έχω σκύλο, αν ήθελα πραγματικά να του κάνω κάτι δε θα το πήγαινα. Σας το λέω γιατί ούτως ή άλλως δεν έχεις ένα σκύλο δεν 16 χρόνια και μετά λες μια μέρα ‘α, ας πάω σε κοινή θέα να κάνω αυτό που θέλω να κάνω αλλά να με δούνε και οι άλλοι’».

Η φιλοζωική οργάνωση Χανίων ψάχνει οικογένεια να φιλοξενήσει τον Λάκη και να του δώσει την αγάπη που στερήθηκε, ενώ ο ιδιοκτήτης του πέρασε από αυτόφωρη διαδικασία.

«Εμείς τώρα πλέον κάνουμε ενέργειες και ζητάμε εισαγγελική παραγγελία για να αφαιρεθεί το σκυλί οριστικά γιατί αυτό δεν έχει δοθεί ακόμα, δεν θέλουμε να επιστρέψει ούτε καν στον πατέρα του γιατί από την στιγμή που μένει και ο γιος εκεί δεν έχουμε εμπιστοσύνη».

 

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα