Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε λέμβο, η οποία ανετράπη χθες το βράδυ.
Για το εν λόγω περιστατικό, ενημερώθηκε χθες βράδυ το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης αλλά και το Λιμενικό που κατάφερε να διασώσει έναν 25χρονο άνδρα, που επέβαινε στην ίδια λέμβο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωση του:

«Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή «ΑΚΡΑΣ ΣΠΑΘΑΣ» βορειοδυτικά ν. Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χανίων και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή έσπευσε αρχικά το Φ/Γ πλοίο “PACIFIC M” σημαίας Τόνγκο, το οποίο περισυνέλεξε τον ανωτέρω άνθρωπο από τη θάλασσα και στη συνέχεια περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον διασωθέντα και τον μετέφερε στον λιμένα Κολυμβαρίου Κρήτης, όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ , προκειμένου διακομισθεί  στο Γ. Ν.Ν. Χανίων.
Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα 25 ετών, ο οποίος ανέφερε ότι βρισκόταν σε λέμβο, με άλλους τέσσερις αλλοδαπούς, η οποία ανετράπη και πιθανώς βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό των υπολοίπων επιβαινόντων της λέμβου με τη συμμετοχή περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών και παραπλεόντων σκαφών, περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος του Ερυθρού Σταυρού από ξηράς.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων».