Καμία προτεραιότητα εμβολιασμού δεν έχει δοθεί προς το παρών από την κυβέρνηση αναφορικά με τους εμβολιασμούς στον κλάδο Τουρισμού κι Επισιτισμού, πάρα το γεγονός πως υπήρχαν σκέψεις για συγκεκριμένο προγραμματισμό λόγω αύξησης του Τουρισμού. Παρ’ όλα αυτά, οι ηλικιακές ομάδες από 30 και πάνω που απασχολούνται στον Τουρισμό στην Κρήτη, έχουν ήδη σε μεγάλο ποσοστό είτε εμβολιαστεί, είτε προγραμματίσει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με ανεπίσημες μάλιστα πληροφορίες, υπολογίζεται ότι ένα σεβαστό ποσοστό της τάξης του 50% έχει ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca για τις ηλικιακές ομάδες 30-45, ενώ ένα ακόμα 20% έχει προγραμματίσει τη δόση εμβολιασμό.

Ένα σεβαστό ποσοστό επίσης αναμένει το άνοιγμα της πλατφόρμας με δόσεις από άλλες εταιρίες στις οποίες δεν απαιτείται η αναμονή των τριών μηνών μεταξύ των δόσεων.

Ένα βασικό κενό που υπάρχει βέβαια σχετίζεται με τις ηλικίες 20-29 για τις οποίες δεν έχει ανοίξει ακόμα η σχετική πλατφόρμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα ως τώρα στοιχεία και οι ενδείξεις αποτυπώνουν σαφώς την πρόθεση ενός μεγάλου κλάδου εργαζόμενων να προχωρήσει σε εμβολιασμούς για να θωρακιστεί απέναντι στην COVID.