Θλίψη σκόρπισε σε ολόκληρη τη χώρα, η είδηση του θανάτου της πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Χανίων Χρύσα Μαρκάκη – Χαριτάκη, έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη ημέρα καθώς η απώλεια της Φώφης Γεννηματά έχει συγκλονίσει όλο το Πανελλήνιο.

«Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι πριν από λίγες ημέρες στο Αρκαλοχώρι, συζητούσαμε μαζί και προσπαθούσαμε να δούμε τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός, πως θα κινηθούμε και πως μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» τόνισε η κα. Μαρκάκη – Χαριτάκη.

Πρόσθεσε δε, πως ήταν ένας άνθρωπος πάντα στην πρώτη γραμμή που συνέχεια πολεμούσε για να καταφέρει τα πάντα. «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της προσωπικότητας της. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πρόβλημα της υγείας της για να κερδίσει κάτι. Ότι προσέφερε ήταν λόγω της αξίας της. Παράξενη συγκυρία, τη μέρα που έχασε την μάχη η Φώφη Γεννηματά, να είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του μαστού. Θα γίνει σύμβολο. Γιατί πάντα πάλευε με γενναιότητα για να δίνει της μάχες της πολιτικής μέχρι την τελευταία στιγμή. Πάντα στεκόταν όρθια και αγωνιζόταν, θεωρούσε ότι είχε υποχρέωση να κρατήσει όρθιο το ΚΙΝΑΛ και να δρομολογήσει την επόμενη ημέρα».