Ένα …ταξίδι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι της Μεσαράς για να εμβολιαστούν. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, δεν προβλέπεται εμβολιαστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν εναλλακτικές επιλογές για ραντεβού στη Χερσόνησο και στη Νέα Αλικαρνασσό, στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης σημείωσε πως λόγω απόστασης πολλά ραντεβού ακυρώνονται.

«Πολλοί εμβολιασμοί έχουν ακυρωθεί εξαιτίας της απόστασης. Δεν είναι δυνατόν ολόκληρη η περιοχή της Μεσαράς να μην διαθέτει ένα εμβολιαστικό κέντρο. Θέσαμε το θέμα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ζητώντας τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολιδάκης στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Φαιστού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε για την ενεργοποίηση του Κέντρου Υγείας της περιοχής προκειμένου να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες της Μεσαράς.

«Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε να ενεργοποιηθούν άμεσα, με την επόμενη παρτίδα εμβολίων, δομές στη Μεσαρά. Δεν έχουμε όμως εικόνα για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.