Δεν σταματούν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 29χρονης Γαλλίδας στην Κρήτη, με τις αρχές, τις εθελοντικές ομάδες, τα σκάφη, τα drones και τον εκπαιδευμένο σκύλο να σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή του Ελαφονησίου, όπου εθεάθη για τελευταία φορά.

Η Βιολέτ Γκιγκανό, περνούσε μόνη τις διακοπές της στην δυτική Κρήτη, όταν χάθηκαν τα ίχνη της.

Οι γονείς της 29χρονης νοσηλεύτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάντης, ήταν εκείνοι οι οποίοι ειδοποίησαν το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, αφού η κόρη τους δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους από τις 24 Ιουνίου, ενώ ήταν να επιστρέψει στις 28 Ιουνίου στην πατρίδα της.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες και την Τετάρτη το μεσημέρι οι διασώστες που κατάφεραν και εντόπισαν το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει η αγνοούμενη τουρίστρια, στην περιοχή του Κριού στο δήμο Κανδανου-Σελίνου.

Οι έρευνες σήμερα θα επεκταθούν και σε κοντινές περιοχές απ’ όπου η 29χρονη λάτρης της πεζοπορίας θα μπορούσε να έχει περάσει.  Η ίδια είχε ανεβάσει φωτογραφία στα social media από το Ελαφονήσι και έλεγε πως περπατάει αρκετές ώρες. Τότε ήταν η τελευταία φορά που ανανέωσε το προφίλ της.

Στο σημείο στο οποίο «τράβηξε» τη συγκεκριμένη φωτογραφία βρέθηκαν και διασώστες. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο αρχηγός του σώματος Σαμαρειτών Κισάμου, Στέφανος Καπής ανέφερε: «Σαρώσαμε το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, παρά την ζέστη, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουρα πέρασε από εκεί. Σηκώσαμε και drones. Από φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι σίγουρα πέρασε από το συγκεκριμένο μονοπάτι πεζοπορώντας».