Ανακοίνωση εξέδωσε Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου, με την οποία καταγγέλλει την σχεδιαζόμενη η εκδήλωση του Σωματείου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών για τα «80 χρόνια από τότε που επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές του Γ΄Ράιχ κατέκτησαν το νησί της Κρήτης».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ογδόντα χρόνια από την ηρωική αντίσταση του Κρητικού λαού στο αεροδρόμιο του Μάλεμε ενάντια στους ναζιστές αλεξιπτωτιστές, τους Γερμανούς κατακτητές και τους συμμάχους τους, που έκαναν απόβαση από αέρος στην Κρήτη με την περίφημη «επιχείρηση Ερμής», ένας εσμός φασιστών από την Ε.Ε που φέρει το όνομα «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» επιχειρεί ανενδοίαστα και κυνικά να προκαλεί τη μνήμη, τα πατριωτικά και δημοκρατικά αισθήματα του λαού, με τον πιο χυδαίο και αυθάδη τρόπο, διοργανώνοντας «εκδήλωση τιμής της γενναιότητας»(!) των πολιτικών τους προγόνων «που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης» (!)

Για πρώτη φορά από την ηρωική Μάχη της Κρήτης που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Μάλεμε στις 20 Μάη του 1941, από τη μάχη που διήρκεσε 10 μέρες και έδωσε ηχηρό ράπισμα στις φασιστικές ορδές, χαρίζοντας πολύτιμο χρόνο ανασύνταξης στη Σοβιετική Ένωση που ήταν η ψυχή της πατριωτικής, αντιφασιστικής πάλης σε όλη την Ευρώπη, σχεδόν ένα αιώνα από τη μάχη του Μάλεμε που έδειξε, με τον πιο παραστατικό και συγκινητικό τρόπο, την αυτοθυσία, την παλληκαριά, το απαράμιλλο θάρρος και το αδούλωτο φρόνημα του Κρητικού λαού, οι εγκληματίες ναζιστές επιμένουν να αρνούνται την ιστορική, ιδεολογική και πολιτική ήττα τους.

Με το θράσος του δειλού, προκαλούν και δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά και τις διαθέσεις του κρητικού λαού που – όχι μόνο με τους ελάχιστους επιζώντες της μάχης του Μάλεμε και υπόλοιπου αντικατοχικού αγώνα, αλλά και κυρίως με τους πολλούς νεκρούς αγωνιστές του στην ΕΑΜική και γενικά Εθνική Αντίσταση- κρατεί άσβεστη τη μνήμη αυτού του πατριωτικού, δημοκρατικού αντιφασιστικού αγώνα, μεταλαμπαδεύοντας τα μηνύματά του από γενιά σε γενιά.

Μπροστά στη θρασύδειλη επίδειξη «της σιδερένιας γροθιάς» των φασιστών, η κυβέρνηση σιώπησε ηχηρά, κρατώντας «κρυφό» το πως και το γιατί επέτρεψε τη διοργάνωση αυτής της ατιμωτικής για τη δημοκρατική συνείδηση και συλλογική λαϊκή μνήμη εκδήλωση της βαρβαρότητας, Η σιωπή της κυβέρνησης επιβεβαιώνει τη συνολικότερη αντιδραστική πολιτική της, που είναι πολιτική ανοχής, υπόγειας αποδοχής και συνεργασίας με τις πιο μαύρες και σκοτεινές πολιτικές δυνάμεις του τόπου και διεθνώς. Άρρηκτα δεμένη με την ιστορική διαδρομή της και την αντιδραστική πολιτική της δεξιάς είναι και η ανοχή της τώρα σε αυτό το φασιστικό μόρφωμα που επιδιώκει να προσβάλει και να ατιμάσει, με τον πιο προκλητικό τρόπο, ακόμη και τις πιο νωπές και ιερές συλλογικές μνήμες της σθεναρής αντίστασης του λαού μας απέναντι στη ναζιστική θηριωδία.

Επιπλέον, μέσω της διοργάνωσης αυτής της κατάπτυστης εκδήλωσης που συσπειρώνει φασίστες από όλες τις χώρες της ΕΕ, επιβεβαιώνεται και ο βαθιά αντιδραστικός χαρακτήρας της κατά τα άλλα «Δημοκρατικής»(!) ΕΕ.

· ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΏΝ ΠΟΥ ΑΤΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΉΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 40.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

· ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΖΗΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ

· ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-ΕΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ».

Για το ίδιο θέμα, ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, αναφέρει:

«Οργή και αγανάκτηση, στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης και σε όλο τον Ελληνικό λαό, ιδιαίτερα στον λαό της Κρήτης που δέχτηκε τη επίθεση της αερομεταφερόμενης μεραρχίας του χιτλερικού στρατού το Μάη του 1941 για την κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς ναζί, προκαλεσε η επιχειρούμενη διοργάνωση εκδήλωσης -στα Χανιά της Κρήτης μάλιστα(!)- για να τιμηθούν οι ναζί αλεξιπτωτιστές.

Συγκεκριμένα, μια οργάνωση με την επωνυμία «European Paratroopers Association- Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», οργάνωση φασιστοειδών με διασυνδέσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, προγραμματίζει επίσκεψη στην Κρήτη από τις 17-23 Μάη με σκοπό να τιμήσουν τη…«γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών», δηλαδή την επίθεση των ναζί στην Κρήτη για την κατάληψη του νησιού!

Ογδόντα χρόνια πέρασαν μετά τη Μάχη της Κρήτης, την ηρωϊκή εποποιία του Κρητικού λαού που οργάνωσε άοπλος σχεδόν, χύνοντας το αίμα του, την αντίσταση στην ναζιστική εισβολή στην Κρήτη σηματοδοτώντας την έναρξη της παλλαϊκής αντίστασης στους Γερμανούς κατακτητές, συμβάλλοντας και στην καθυστέρηση της επίθεσης των χιτλερικών στην ΕΣΣΔ, ζήτημα που βοηθούσε στην δική της προετοιμασία αντιμετώπισης της ναζιστικής εισβολής στα εδάφη της.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που η, τυχόν, πραγματοποίησή της θα αποτελούσε πρόκληση πρώτης γραμμής όχι μόνον στους αγωνιστές Αντιστασιακούς, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης, αλλά σε όλον τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στον λαό της Κρήτης που έγραψε λαμπρή σελίδα στην Ιστορία της Αντίστασης στους φασίστες, πληρώνοντας εκατόμβες θυμάτων στη Μάχη της Κρήτης για να αποκρούσει τα αερομεταφερόμενα ναζιστικά στρατεύματα και στη συνέχεια για την Απελευθέρωση.

Πρόκειται επίσης για ενέργεια που έρχεται να βεβηλώσει την Ιστορία της Αντίστασης, την Ιστορία του Κρητικού λαού, να βεβηλώσει την ιστορική μνήμη και συνείδηση του λαού μας για αυτή την τεράστιας σημασίας για τον πόλεμο κατά των ναζί αντιστασιακής πράξης.

Σε τέτοιες ενέργειες οδηγεί η πολιτική της ΕΕ για την αναθεώρηση της ιστορίας και την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού, που αθωώνει τον φασισμό.

Καλούμε σε καταδίκη των ναζί και των νεοναζί, που το καπιταλιστικό σύστημα χρησιμοποιεί σαν εφεδρεία ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Εκφράζοντας τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας καταγγέλλουμε όλους όσοι συμμετέχουν και επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί η παραπάνω εκδήλωση που προσβάλει βάναυσα τον Ελληνικό λαό. Καλούμε τον Κρητικό λαό, οργανωμένα με τους φορείς του εργατικού, λαϊκού μαζικού κινήματος, να κινητοποιηθεί και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αυτής της βάναυσης εκδήλωσης αίσχους των λογής ακροδεξιών – φασιστοειδών στα Χανιά της Κρήτης φέρνοντας μπροστά στην ευθύνη τους κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση. Καμιά ανοχή σε φασιστο-εκδηλώσεις τιμής των ναζί φασιστών.

Καλούμε τον Κρητικό λαό, όλο το λαό μας σε οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση των Γερμανικών Επανορθώσεων-πολεμικών Αποζημιώσεων που οφείλει η ΟΔ Γερμανίας στην Ελλάδα. ».