Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα παραδόσεων των 70.000 μασκών σε όλα τα σχολεία του νομού Ρεθύμνης από την εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», ενώ η διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα.

Η δωρεά αυτή, πέρα από τον φιλανθρωπικό και κοινωνικό της χαρακτήρα, έχει στόχο να περάσει και το μήνυμα της συνεχούς και καθημερινής προσοχής που απαιτείται, τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους, προκειμένου να συνεχιστεί ο «αγώνας» απέναντι στην πανδημία. 

Φυσικά, μια τέτοια κίνηση δε θα μπορούσε να περάσει «απαρατήρητη» από την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι την προηγούμενη εβδομάδα, είχε προηγηθεί και η παράδοση 20.000 μασκών σε όλους τους συνδρομητές της εφημερίδας καθώς και στους αναγνώστες που προμηθεύτηκαν τα «Ρ.Ν.» από τα σημεία πώλησης εφημερίδων.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργος Μαρινάκης, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή δείχνει ευαισθησία, τονίζοντας παράλληλα ότι ελπίζει η κίνηση αυτή να βρει μιμητές, όχι μόνο από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και γενικά από το επιχειρείν.

Παράλληλα, η αντιδήμαρχος παιδείας δήμου Ρεθύμνου, Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, θέλησε να συγχαρεί δημόσια την εφημερίδα για την κοινωνική ευαισθησία και για την ενσυναίσθηση.

«Φαίνεται με τον τρόπο αυτό ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που είναι μέσα στον κόσμο και μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος.

Το «ευχαριστώ» της σχολικής κοινότητας

Η ανταπόκριση των αποδεκτών, απέναντι σε αυτήν την κίνηση ήταν εξίσου αξιοσημείωτη.

Στο σύνολό τους, οι διευθυντές των σχολείων που παρέλαβαν τα δέματά τους, δήλωσαν συγκινημένοι και παράλληλα ευγνώμονες για αυτήν την πρωτοβουλία της εφημερίδας. Οι μαθητές από την πλευρά τους, με χαμόγελα κάτω από τις μάσκες, ευχαρίστησαν την εφημερίδα για την τόσο σημαντική προσφορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, Γιώργος Πολυζώης, παραλαμβάνοντας τις μάσκες για τους μαθητές του σχολείου του, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» και την ιστοσελίδα «rethnea.gr» για τη συμβολική αυτή κίνηση, για τη δωρεά των 5 μασκών ανά παιδί. Η εφημερίδα είναι πάντα δίπλα μας, φιλοξενεί και προβάλει στο ευρύ κοινό όλες τις δράσεις του σχολείου και οι άνθρωποι της πάντα είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν».

Η Ειρήνη Παπατριανταφύλλου, διευθύντρια του 5ου γυμνασίου Ρεθύμνου (Αρσάνιο), ανέφερε ότι: «Πολύ σημαντική η προσφορά και μπράβο σας. Μακάρι να έχουμε και άλλες τέτοιες δωρεές σχετικά με τον κορωνοϊό. Το υπουργείο έδωσε μια μάσκα στα παιδιά, αλλά τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 μάσκες, άρα αυτό είναι μεγάλη επιβάρυνση για τους γονείς. Το πακέτο που μας δωρίσατε, το οποίο περιέχει 5 μάσκες για κάθε μαθητή είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί μια ανακούφιση για μαθητές και γονείς».

O διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, Αλέξανδρος Πεδιαδίτης, ανέφερε ότι: «Πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση και μακάρι αυτό το κοινωνικό πρόσωπο να το έχουν και άλλες ιδιωτικές εταιρίες. Ευχαριστούμε πολύ», ενώ θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και η διευθύντρια του γυμνασίου Γαράζου Μυλοποτάμου, Μαρία Παδουβά, λέγοντας ότι «η δωρεά, ήρθε ακριβώς τη στιγμή που το είχαμε ανάγκη, την στιγμή που μας τελείωσαν οι μάσκες που μας είχε στείλει το υπουργείο».

Σημαντική κίνηση χαρακτήρισε την κίνηση η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Γαράζου, Ευαγγελία Μαμαλάκη, αναφέροντας: «Το σχολείο μας είναι κλειστό αυτή τη στιγμή, και έκλεισε ακριβώς την περίοδο που οι μαθητές είχαν συνηθίσει και είχαν καταλάβει τη σημασία της χρήσης της μάσκας! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ιδιαίτερα σημαντική κίνηση, ειδικά για αυτήν την περιοχή».

Η διευθύντρια του ΕΕΕΚΚ Ρεθύμνου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Νατάσσα Πεντοβούλου, παραλαμβάνοντας τη δωρεά, ανέφερε: «Έχουμε άμεση ανάγκη από αντισηπτικά, από μάσκες, από σαπούνια. Ο δήμος ευτυχώς μας παρέχει τα πάντα, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετά! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη δωρεά, είναι πολύ χρήσιμη και μας δείξατε για μια ακόμη φορά ότι η φιλανθρωπία είναι αγάπη και όταν η αγάπη γίνεται πράξη είναι κάτι που τιμά την κοινωνία μας».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 8ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνης, Μάνος Πιτταράς, ευχαρίστησε τα «Ρ.Ν.» σημειώνοντας: «Ευχαριστούμε για την ενέργεια σας. Τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», είναι μια γνωστή αγαπητή εφημερίδα, τη διαβάζουμε συνέχεια και φυσικά οι μάσκες είναι απαραίτητες γιατί έδω και ένα χρόνο τις έχουμε κοντά μας όλοι. Το πακέτο με τις 5 μάσκες πιστεύω θα είναι πολύ χρήσιμο για τα παιδιά».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του δημοτικού σχολείου Σπηλίου, ευχαριστούν επίσης για τη δωρεά, αναφέροντας ότι: «Αυτές οι ενέργειες μας ενθαρρύνουν να συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για την προφύλαξη όλων μας από τον κορωνοϊό και παράλληλα να επιτελούμε το καθήκον μας ως εκπαιδευτικοί. Σας ευχόμαστε καλή υγεία, προσωπική ευτυχία και ας γίνετε έμπνευση για μελλοντικές πράξεις τέτοιου είδους. Ευχαριστούμε και πάλι».

Η διευθύντρια του γυμνασίου Κοξαρές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του γυμνασίου, αναφέρουν σε ευχαριστήριο μήνυμα τους ότι: «Αισθανόμαστε χρέος μας να σας ευχαριστήσουμε για την προσφορά υγειονομικού υλικού (μάσκες μιας χρήσης) στο σχολείο μας στα πλαίσια αντιμετώπισης της κρίσης λόγω covid-19, απόδειξη της ευαισθησίας της εταιρείας σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο».

Σήμερα, οι παραδόσεις συνεχίζονται με τα υπόλοιπα σχολεία του νομού, έως ότου, όλοι οι μαθητές του Ρεθύμνου να παραλάβουν τις μάσκες που τους αντιστοιχούν. Ειδικότερα, σε κάθε μαθητή αντιστοιχεί ένα σετ με πέντε μάσκες μιας χρήσης, το οποίο συνοδεύεται από ένα χιουμοριστικό, αλλά παράλληλα επιμορφωτικό φυλλάδιο. 

Ειδική μέριμνα έχει δοθεί για τους μαθητές νηπιαγωγείου μέχρι και τρίτης δημοτικού, οι μάσκες των οποίων έχουν μικρότερο μέγεθος, ώστε να εφαρμόζουν ακριβώς στα πρόσωπά τους!