Σήμερα 13 Οκτωβρίου 2021, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Αυτοματοποιημένου Ρομποτικού Συστήματος Διαχείρισης Φαρμάκων (PharmacyAutomatedDispensingSystem).

Το Αυτοματοποιημένο Ρομποτικό Σύστημα Διαχείρισης Φαρμάκων είναι πρωτοποριακό, εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας του Νοσοκομείου Χανίων και είναι η πρώτη φορά που εγκαθίσταται ένα τέτοιο σύστημα σε νοσοκομείο του ΕΣΥ στην Ελλάδα.


Το ρομποτικό σύστημα επιτελεί την αυτόματη διαχείριση ηλεκτρονικών συνταγών, την αυτόματη προετοιμασία των φαρμάκων προς διανομή στις κλινικές και την εκτέλεση συνταγών εξωτερικών ασθενών.

Η λειτουργία του ρομποτικού συστήματος διασφαλίζει και επιταχύνει την ποιοτική φαρμακευτική περίθαλψη των νοσηλευόμενων και εξωτερικών ασθενών. Ταυτόχρονα απελευθερώνει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς από το φαρμακευτικό τμήμα του νοσοκομείου.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας του αυτοματοποιημένου ρομποτικού συστήματος διαχείρισης φαρμάκων έγινε από την 7η ΥΠΕ .Τη σύμβαση υπέγραψαν  για λογαριασμό του Νοσοκομείου ο Διοικητής κ. Γεώργιος Μπέας και για λογαριασμό της αναδόχου εταιρείας GPI ο CEO κ. Fabio Rossi.

Για «ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο για πρώτη φορά εγκαθίσταται σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα» έκανε λόγο ο κ. Μπέας, προσθέτοντας ότι η λειτουργία του  «αναβαθμίζει την ποιότητα της φαρμακευτικής περίθαλψης και απελευθερώνει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους».

Όπως έκανε γνωστό ο Διευθυντής του Φαρμακείου του Νοσοκομείου κ. Λεωνίδας Τζίμης, η φαρμακευτική δαπάνη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων φτάνει τα 15 εκ. ευρώ τον χρόνο που έκανε λόγο για μια επένδυση αναγκαία και συμφέρουσα.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε βίντεο με το Ρομποτικό Σύστημα Διαχείρισης Φαρμακείου: https://www.youtube.com/watch?v=QihdE8P-syg