Νέα κινητοποίηση για την απομάκρυνση της κεραίας από την περιοχή των Τριών Μοναστηρίων στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου των Τριών Μοναστηρίων, συγκεντρώθηκαν στο σημείο και επανέλαβαν τους λόγους για τους οποίους ζητούν την άμεση απόσυρση της «κεραίας του θανάτου», όπως την χαρακτηρίζουν, από το σημείο. 

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από την πρόσφατη εκτέλεση εργασιών από τεχνικούς, τοποθέτησης νέων μηχανημάτων και αύξησης της ισχύος της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι πάσχουν από έντονους πονοκεφάλους και για τον λόγο αυτό, ζήτησαν να παρθούν μέτρα ελέγχου της ισχύος εκπομπής της εν λόγω κεραίας.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι εντός της εμβέλειας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, βρίσκονται και λειτουργούν εφτά σχολεία, μεταξύ των οποίων, νηπιαγωγεία, δημοτικά, αλλά και γυμνάσιο, στα οποία φοιτούν παραπάνω από 900 μαθητές, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα λοιπόν, με την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου, ζητείται η μεταφορά της κεραίας στο Πάρκο Κεραιών που υπάρχει στον Βρύσινα, με δεδομένο ότι οι άδειες που αφορούν την εταιρία που εγκατέστησε τη συγκεκριμένη κεραία, είναι παλιές, χωρίς ανανέωση και χωρίς έγκριση της αύξησης της ισχύος της. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας, οι πολίτες προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών, προκειμένου το ζήτημα να κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να πάρει την απαραίτητη έκταση. Μάλιστα, συλλέχθηκαν και τα ιατρικά έγγραφα των κατοίκων της περιοχής που έχουν αρρωστήσει ή πεθάνει τα τελευταία χρόνια, ώστε να διερευνηθεί η ενδεχόμενη επιρροή της ακτινοβολίας στη πορεία της υγείας τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα δείχνουν ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να «αγωνιστούν» έως ότου να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημά τους, ενώ την ίδια ώρα, οι εργασίες στο σημείο έχουν «παγώσει», μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.