Ενα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει έναν θαμώνα ταβέρνας της Κρήτης να σώζεται, τελευταία στιγμή, από βέβαιο πνιγμό κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε γνωστή ταβέρνα στο ενετικό λιμάνι Χανίων, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Οπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο (στα δεξιά της εικόνας), ένας άνδρας, που συντρώγει με τη φίλη του, σε ανύποπτο χρόνο αρχίζει να δείχνει τον θώρακά του.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ήδη πανικόβλητος, σηκώνεται όρθιος και δείχνει ανήμπορος να αναπνεύσει.

Τον άμεσο κίνδυνο πνιγμού αντιλήφθηκε σύντομα ο υπεύθυνος της ταβέρνας, Βασίλης Πατελάκης, ο οποίος έτρεξε προς το τραπέζι τους για να δει τι συμβαίνει.

Ο υπεύθυνος γνώριζε τη σωτήρια λαβή Χάιμλιχ

Οταν διαπίστωσε ότι έχει πνιγεί από κάποια μπουκιά, πήγε με ψυχραιμία από πίσω του και εφάρμοσε τη λαβή Χάιμλιχ!

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Πατελάκης πίεσε δυνατά το στομάχι του ατόμου που πνιγόταν, με συνέπεια ο αέρας να ωθήσει προς τα έξω την τροφή που μπλόκαρε τον αεραγωγό.

Ο υπεύθυνος της ταβέρνας, μέσω από τον λογαριασμό του στο Facebook, υποστήριξε ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο από τον πνιγμό και τη διάσωση έγινε για ενημερωτικούς σκοπούς, τονίζοντας ότι «η ψυχραιμία και η γνώση πρώτων βοηθειών βοήθησε και σώθηκε από πνιγμό μια ανθρώπινη ζωή».

Η ψυχραιμία και η γνώση πρώτων βοηθειών βοήθησε και σώθηκε από πνιγμό μια ανθρώπινη ζωή(Η δημοσιοποίηση γίνετε με σκοπό την ενημέρωση). Heimlich maneuver on choking customer save his life…

Gepostet von Βασίλης Πατελάκης am Samstag, 25. Mai 2019

Πηγή: iefimerida.gr