Την περιοχή των Αγίων Αποστόλων επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, παρουσίασε στον κ. Πέτσα τη μελέτη ανάπλασης της περιοχής. Τόνισε δε, ότι ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 15 εκ. ευρώ στα οποία περιλαμβάνεται και η δημιουργία του θεάτρου. 

Ο κ. Σημανδηράκης, έκανε λόγο για ένα χώρο με μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές. «Παρουσιάσαμε τον σχεδιασμό και τα βήματα που μένει να γίνουν για να κάνουμε μια μεγάλη παρέμβαση που έχουν ανάγκη οι Χανιώτες. Ήδη στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”, έχουμε καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης 1,7 εκ. που θα αποτελέσει την αρχή για να περάσουμε στην υλοποίηση που αφορά τις εκτεταμένες παρεμβάσεις ανάπλασης του πάρκου αλλά και την κατασκευή και δημιουργία ενός θεάτρου που θα καλύπτει μεγάλες δράσεις του πολιτισμού. Νομίζω αποτελούν σταθερά βήματα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Χανιωτών και δίνουν μεγάλο όραμα που έχουμε θέσει, όλου του βόρειου μετώπου από την Αγία Κυριακή μέχρι το σημείο που βρισκόμαστε». 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως η επίσκεψη στην συγκεκριμένη περιοχή έγινε για αποδειχτεί πως η μελέτη αυτή, είναι μόνο η αρχή. «Ξεκλειδώνει μια ανάπλαση της μεγάλης περιοχής, μιας ανάπλασης ήπιας και βιώσιμης με βάση τις κατευθύνσεις που θα δοθούν. Εμείς σαν Υπουργείο είμαστε δίπλα τους, ώστε να στηρίξουμε και τα υπόλοιπα έργα. Να καταλήξουμε στο τι πραγματικά είναι η μορφή της περιοχής. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε εκ νέου εδώ και φυσικά όπου χρειαστεί».