Κρήτη: Στην φυλακή πατέρας και γιος για τα ναρκωτικά – Το χρονικό της υπόθεσης

Πρέπει να διαβάσετε

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τρεις από τους οχτώ συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ένας 50χρονος άνδρας και ένας από τους δύο γιους του, αλλά και ένας 25χρονος νεαρός ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την περασμένη Τρίτη, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε οχτώ συλλήψεις έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, η έρευνα επικεντρώθηκε στα μέλη συγκεκριμένης οικογένειας που έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Έτσι, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν οχτώ άτομα (7 άνδρες και γυναίκα) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της Νομοθεσίας περί όπλων.

Στην Επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, Ρεθύμνης και Χανίων καθώς και  αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, προέκυψε ότι οι ημεδαποί   δραστηριοποιούνταν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες απέκρυπταν σε εξωτερικούς χώρους πλησίον οικιών τους και ποιμνιοστασίων τους. 

Αναλυτικότερα όπως προέκυψε, τρεις από τους ημεδαπούς απέκρυπταν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες ενώ ένας απ΄αυτούς με τη χρήση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου προμήθευε ναρκωτικές ουσίες την ημεδαπή γυναίκα, η οποία στη συνέχεια με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο της, τις μετέφερε στο Ρέθυμνο για λογαριασμό των έτερων ημεδαπών που αναλάμβαναν την περαιτέρω διάθεση τους στην πόλη του Ρεθύμνου.

Κατόπιν των ανωτέρω, χθες το βράδυ εντοπίστηκε η ημεδαπή να επιβαίνει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στην κατοχή της βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης την οποία είχε προμηθευτεί από έναν από τους ημεδαπούς και συνελήφθη. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν  σε οικίες, υπαίθριους  και αποθηκευτικούς χώρους και ποιμνιοστάσια που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, καθώς και στα δύο οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 11 κιλά και 99 γραμμάρια κάνναβης,
  • 12,51 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 2 πολεμικά τυφέκια,
  • 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας,
  • διόπτρα πολεμικού τυφεκίου,
  • αεροβόλο όπλο,
  • το χρηματικό  ποσό των (990) ευρώ ως προερχόμενο από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,
  • 8 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα